Naar boven

Flinders is dealer van

Howe verhuist naar Denemarken

Howe werd in de jaren 20 opgericht door Harold Howe en de eerste collectie bestond voornamelijk uit opklapbare tafels. Vanaf 1930 werd Howe gevraagd ontwerpen te leveren voor onder andere Waldorf Astoria, het Amerikaanse leger en IBM. Het succes van de multifunctionele en ruimtebesparende meubels groeide daarna vooral in Europa erg hard. Om die reden besloot Howe in 1989 een Deens bedrijf bij de productie te betrekken en vanuit Denemarken het merk uit te bouwen. Vijftien jaar na de vestiging van Howe in Europa, is het Amerikaanse gedeelte als een apart bedrijf verder gegaan. Het Europese label werkt nog steeds vanuit Denemarken en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste leveranciers van ruimtebesparende meubels voor openbare instanties.

David Rowland en Arne Jacobsen

Wanneer je vanuit meerdere landen of zelfs continenten produceert, zullen ook de ontwerpers binnen een label in afkomst variëren. Zo was de Amerikaanse David Rowland verantwoordelijk voor het design van de 40/4-stoel waarvan er inmiddels meer dan acht miljoen exemplaren zijn verkocht. Hij volgde, samen met onder andere Charles en Ray Eames, een studie aan de Cranbrook Aacademy of Art. De ontwerpen voor de beroemde Munkegaard stoel en The Tongue stoel zijn echter van een Deense designer: Arne Jacobsen. Hij is één van de meest bekende ontwerpers van de 20e eeuw. Dankzij de perfecte afmetingen, natuurlijke vormen en Jacobsens oog voor detail, hebben zijn werken een groot aantal prijzen gewonnen.

“If it folds, ask Howe”

Flexibiliteit heeft altijd een grote rol gespeeld in de ontwerpen van Howe. De eerste collectie bestond uit een reeks opvouwbare kaarttafels, wiegjes en hoedenrekken en de slogan luidde: “If it folds, ask Howe.” Producten die in de jaren na de oprichting werden ontworpen voor grote bedrijven zijn onder andere de tafels Victory, DT en Tempest. Dankzij de innovatie van een beweegbaar tafelblad werd de Tempest tafel zelfs ‘de Cadillac onder de klaptafels’ genoemd. Het succes was zo groot dat het ontwerp inmiddels door vele designers is nagemaakt. Anno 2015 zijn flexibiliteit, functionaliteit en werkbaarheid nog steeds de belangrijkste pijlers van Howe. Ieder ontwerp van dit label is stapelbaar of inklapbaar, in ontelbare uitvoeringen te verkrijgen en liefst ook nog multifunctioneel.

Tijdloos design

Zoals gezegd is de 40/4 stoel de grootste klassieker uit de collectie van Howe. Dit ontwerp van David Rowland is geliefd vanwege zijn elegante lijnen, comfortabele zitting en uiteraard het gemak waarmee de stoel te stapelen is. Bovendien zijn de 40/4 stoelen gemakkelijk aan elkaar te koppelen en in diverse varianten verkrijgbaar. Wat dacht je van een barkruk, stoel met schrijfblad of loungestoel? Kortom, met zijn multifunctionele karakter is de 40/4 stoel niet alleen een voorbeeld voor vele architecten, maar ook in iedere ruimte te gebruiken. Daarnaast is de Munkegaard stoel is een echte topper binnen de collectie van Howe. Hoewel dit ontwerp al in 1955 werd gelanceerd, is de stoel nog net zo spraakmakend als toen. Wel wordt dit product nu op een duurzamere manier en van sterker materiaal gemaakt. Uiteraard is ook dit product stapelbaar en in vele kleuren te verkrijgen.

Howe bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Howe. Dat betekent dat wij alle producten van Howe kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Howe en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Howe. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Howe veilig en vertrouwd online bestelt.