Nemo verlichting

Nemo (ook wel Nemo Cassina) is een iconisch Italiaans designlabel. Oprichters Franco Cassina en Carlo Forcolini hadden de behoefte aan een project waar ze innovatie konden combineren met traditioneel Italiaans design. De lampen en verlichting van Nemo voldoen allemaal ruim aan deze wens. In 1993 richtten ze samen in Milaan Nemo Cassina op, maar tegenwoordig noemen ze het Nemo. Producten uit de Nemo Crown serie en de Nemo Projecteur serie zijn goede voorbeelden van traditie en innovatie die samenkomen. Intussen heeft Nemo een gigantisch assortiment aan verlichting. Binnen deze collectie zijn de majestueuze Crown kroonluchters een prachtig hoogtepunt. Naast deze series heeft Nemo ook andere prachtige lampenseries. De Mr Light serie is hier een mooi voorbeeld van. Wat dacht je van de hanglampenkroonluchters, tafellampen, vloerlampen en wandlampen van Nemo? Bekijk hieronder de gehele collectie.

Flinders is dealer van

Sorteren op

1-36 van 66 producten

Verlichting volgens Le Corbusier

In 2012 presenteerde Nemo voor het eerst de heruitgave van de Projecteur 365 lamp, naar ontwerp van Le Corbusier. Zestig jaar nadat Le Corbusier met deze lamp in zijn hoofd zat, heeft Nemo de lamp concreet gemaakt. Met de nieuwste technieken en materialen is dit een uiterst veelzijdige lamp geworden die zowel bij bedrijven als particulieren op zijn plek is. De Projecteur serie bestaat nu uit een vloerlamp, tafellamp, hanglamp en wandlamp. In 2013 werd deze heruitgave bekroond met de ‘Wallpaper Design Awards 2013 - Best reissue’. Een terechte bekroning van een iconische serie. Dit Italiaanse merk biedt meer aan van Le Corbusier. Zo zijn er ook de Lampe de Marseille wandlamp en de Applique de Marseille wandlamp.

De Crown serie: kroon op het werk

Een van de opvallendste producten van Nemo is ongetwijfeld de Crown serie. Deze grootse kroonluchters vallen overal direct op door de innovatieve en imponerende vorm. Ontwerpers Jehs+Laub werden geïnspireerd door het werk van M.C. Escher waarin wordt gespeeld met eindeloze verbindingen. Zo kwamen zij met de Crown kroonluchters met een eindeloze hoeveelheid vertakkingen. De serie omvat veel verschillende varianten van dit interessante concept. Van kroonluchters met een enkel niveau tot kroonluchters met 48 lampen verdeeld over 9 niveaus. Voor elke ruimte is er wel een geschikte Crown kroonluchter te vinden.

Nemo bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Nemo. Dat betekent dat wij alle Nemo producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Nemo en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Nemo. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Nemo veilig en vertrouwd online bestelt. Wij verzenden bovendien gratis in de Benelux. 

Flinders klanten beoordelen de producten van Nemo gemiddeld met 9 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 3 beoordelingen.

Naar boven