Flinders is dealer van

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Rivet collectie Rivet collectie

Eiffel collectie Eiffel collectie

Shelf collectie Shelf collectie

Meubels Meubels

Verlichting Verlichting

Sorteren op 1-36 van 105 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 105 producten Terug naar boven

Van apotheek naar ontwerpstudio

In hartje Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, ligt de historische buurt Nyboder. Letterlijk vertaald naar het Nederlands betekent de naam van deze wijk ‘nieuwe, kleine huizen’. De buurt wordt gekenmerkt door typische rijtjeshuizen die in de 17e eeuw uit de grond zijn gestampt om soldaten uit het Deense leger te huisvesten. Het middelpunt van deze wijk is de St. Paul’s kerk, ook wel de Nyboder kerk genoemd. In de 19e eeuw is er een gelijknamige apotheek aan de kerk toegevoegd. Anno 2015 is dit gebouw niet meer in gebruik als apotheek, maar wel als de ontwerpstudio van Frama. Het originele houtwerk en de architectuur zijn altijd bewaard gebleven. Je kunt je voorstellen dat dit een te gekke locatie is voor een designlabel!

Frama Studio & Co.

Verreweg de meeste producten uit de collectie van Frama zijn ontworpen door het label zelf. De ideeën komen tot leven in de zogenaamde Frama Studio waar vrijheid en creativiteit centraal staan. Deze ontwerpstudio neemt situaties die om een hele specifieke oplossing vragen als uitgangspunt. Door nauw samen te werken met zowel de architecten als de uiteindelijke gebruiker, ontwerpt Frama Studio op maat gemaakte designmeubels. Voorbeeld hiervan is de 90 Degrees wandlamp waarbij de ontwerpers probeerden om zo weinig mogelijk aan de originele vormen te veranderen. Het resultaat? Een design statement. Ook de ontwerpen van andere designers binnen Frama zijn echte eyecatchers. Zo hebben ook Maribel Carlander (Fundament kaarsenhouder), Toke Lauridsen (Adam kruk) en Tobias Tøstesen (Mirror Shelf spiegel) bijzonder originele modellen toegevoegd aan de collectie.

Terug naar toen met Frama

De collectie van Frama slaat een brug tussen ouderwets en modern, net als de voormalige apotheek waarin dit merk gevestigd is. De ontwerpen van Frama zijn gebaseerd op zogenaamde ‘archetypes’. Een archetype is een eerste model van een voorwerp dat de basis vormt voor alle latere modellen. Je kunt het zien als het model dat een kind zou tekenen als je hem of haar vraagt een object te tekenen, zoals een stoel of tafel. Frama gebruikt voor haar ontwerpen dus de meest ‘simpele’ vorm en gaat zo letterlijk back to basics. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de Atelier lichtbron, de moderne versie van de vroegere kogellamp. Ook geometrie is belangrijk in de collectie van Frama. Dit betekent dat alle ontwerpen voldoen aan specifieke verhoudingen en afmetingen. Neem bijvoorbeeld de Shelf wandplank: het hout van de plank en het metaal van de dragers staan perfect haaks op elkaar. De Frama Shelf plank is qua ontwerp gelijk aan de jaren 50 boekenplank, maar in een mooi nieuw jasje gestoken.

Diamond Light en E27

Wilde je voorheen die lelijke gloeilamp het liefst achter een grote lampenkap verstoppen? Met de Diamond Lights heeft Frama het voor elkaar gekregen om de originele vorm van de gloeilamp juist in de spotlights te zetten. Het bijzondere aan deze lamp is dat de ronde lijnen zijn vervangen door het scherpe van een diamant. Dit geeft de Diamond Light een strakke en moderne uitstraling. De E27 fitting zorgt ervoor dat de lamp niet alleen als losstaande hanglamp te gebruiken is, maar ook in de standaard grote fittingen past. Voorbeelden van zo’n fitting vind je in de E27 serie van Frama. Deze rechttoe-rechtaan fittingen met industriële look doen elke lichtbron bijzonder lijken. Omdat je uit meer dan tien verschillende designs kunt kiezen, past de E27 hanglamp vast en zeker in jouw interieur!

Frama bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Frama. Dat betekent dat wij alle producten van Frama kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Frama en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Frama. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.