Flinders is dealer van

Actie: 15% korting op de Week-end en Fromme collectie van Petite Friture

Je ontvangt nu korting op de gehele Week-end en Fromme collectie van Petite Friture.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Vertigo collectie Vertigo collectie

Accessoires Accessoires

Lampen Lampen

Tuinmeubelen Tuinmeubelen

Tafellampen Tafellampen

Sorteren op 1-36 van 87 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 87 producten Terug naar boven

Petite Friture & Amélie du Passage

Zoals gezegd bestaat Petite Friture nog niet zo lang. In 2009 richtte Amélie du Passage dit merk op met als doel om eens echt te luisteren naar verschillende designers. Het was haar opgevallen dat de consument wel degelijk interesse had in design en dat ook de productie van mooie meubels aanwezig was. Het enige wat ontbrak was de schakel die de klant met de producent kon verbinden. Amélie du Passage is met de oprichting van Petite Friture in dat gat gesprongen. Het uitgangspunt van de ontwerpen? Ze moeten voldoen aan de verwachtingen van de klant. Dit betekent dat een designlamp niet alleen de aandacht trekt, maar ook functioneel moet zijn. Zoals oprichtster Amélie du Passage het verwoordt: “Wij proberen niet de indruk te wekken dat wij een nieuwe gebruikswijze hebben uitgevonden. Wel maken wij een product dat net wat spannender is dan de rest, zonder de functie ervan uit het oog te verliezen.”

Meer dan dertig ontwerpers

Het bijzondere aan de producten van Petite Friture is dat zij elk een uniek verhaal vertellen. Dit is mede dankzij de eigenheid van de meer dan dertig ontwerpers die inmiddels verbonden zijn aan dit merk. De tien projecten per jaar die door Petite Friture worden voltooid, zijn stuk voor stuk het resultaat van lang en veel overleggen met alle designers. Neem Tomas Kral, ontwerper van onder andere de Aura hanglampen. Hij heeft sinds 2009 een eigen ontwerpstudio in Zwitserland en werkt het liefst met natuurlijke materialen als glas, kurk en keramiek. Ontwerpster India Mahdavi, daarentegen, draait al sinds 1999 mee en is van Franse afkomst. In 2004 is zij zelfs bekroond tot Designer of the Year. Het afgelopen jaar heeft zij voor Petite Friture de vrolijke Parrot tafel ontworpen, waarvan de poot gebaseerd is op die van een exotische papegaai. Kortom, de collectie van Petite Friture is de optelsom van een groot aantal getalenteerde ontwerpers.

Toppers van Petite Friture

Design waar je letterlijk niet omheen kunt: de Vertigo Large hanglamp. Dit prachtige ontwerp van Petite Friture is zo licht als een veertje en danst op iedere luchtstroom die voorbij komt. Met de Vertigo hanglamp tover je een grote eetkamer om in een intieme ruimte voor een romantisch diner voor twee. Van dezelfde ontwerper is ook de Nubilo bank afkomstig. De vele kussens op deze sofa doen je denken aan een wolk waarin je heerlijk wegzakt. Dit elegante bankje doet het niet alleen fantastisch in iedere woonkamer. Zet ‘m bijvoorbeeld in de hal en geef je gasten een warm welkom. De ronding van de rugleuning zorgt er bovendien voor dat de Nubilo sofa ideaal is om in de hoek van een kamer te plaatsen. Zie jij al voor je waar in huis dit prachtexemplaar komt te staan? Andere toppers van Petite Friture zijn de bijzettafels, de spiegels, de tafels, het behang en de wandhaken. In 2015 zijn de stijlvolle Grillo wandlampen aan het assortiment toegevoegd. Bekijk hier onze 10 top Flinders hanglampen.

Petite Friture bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Petite Friture. Dat betekent dat wij alle producten van Petite Friture kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Petite Friture. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.