E15: Innovatief, open-minded meubilair

Het Britse designlabel E15 staat voor modern, vooruitstrevend design, dat wordt vervaardigd met kwalitatief hoogwaardige materialen en innovatieve productiemethoden. De mensen van E15 denken niet in hokjes, maar maken ‘gewoon’ prachtig design dat samengaat met een grote variëteit aan ruimtes en organisaties. E15 hecht grote waarde aan het ontwerp van haar producten. Daarom onderhoudt ze nauwe contacten met verschillende ontwerpers uit de designwereld. De open houding van E15 komt dan ook mooi naar voren in haar ontwerpen, waar vaak verschillende culturen en disciplines in te herkennen zijn. Hoewel dit label pas in 1995 begon, en dus relatief jong is, is het niet meer weg te denken uit de hedendaagse designwereld. Het hoofdkantoor van E15 is gevestigd in Frankfurt, maar het label onderhoudt daarnaast contact met meer dan 600 partners wereldwijd.

Tafels en krukjes van natuurlijk hout

Ondanks E15’s open houding is er toch één ding waar E15 in het bijzonder om bekend staat: het gebruik van hout. In klassiekers zoals de BIGFOOT tafel en de BACKENZAHN kruk is er een bijzondere rol weggelegd voor hout in zijn puurste vorm. Omdat het hout zo min mogelijk bewerkt wordt bieden deze meubelstukken een podium aan alle bijzondere, unieke eigenschappen van elk stuk hout. Die unieke eigenschappen ontstaan doordat E15 elk stuk hout, voordat ze het omtoveren in een meubelstuk, laten drogen. Zo ontstaan ‘scheurtjes’ in het hout, die elk stuk hout zijn unieke en doorgewinterde uitstraling geven. Dat E15 haar hout op een bijzondere wijze omtovert tot volwaardig design gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. Zo is de BACKENZAHN kruk al onderdeel van menig museumcollectie.

Artistiek design uit de E15 Selected collectie

E15 wil naast zijn reguliere collectie ook graag een podium bieden aan unieke en artistieke ontwerpen van  kunstenaars en designers. Het resultaat van deze ambitie mag er wezen. In de E15 Selected collectie zijn stuk voor stuk bijzondere, unieke ontwerpen te vinden die de in de designwereld heersende normen en waarden compleet aan hun laars lappen. Dat resulteert in verrassende ontwerpen die onmiddellijk de aandacht trekken. Zo is de TRUNK tafel van Philipp Mainzer enerzijds een eerbetoon aan E15’s reputatie op het gebruik van zo puur mogelijk ogend hout, terwijl de bijzondere asymmetrische vorm van het tafelblad en de messing tafelpoten ervoor zorgen dat deze tafel een alles behalve conventioneel uiterlijk krijgt.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects