Naar boven
Sorteren op

1-36 van 185 producten

Fritz Hansen en Copenhagen

In Kopenhagen zijn het paleis Christiansborg, de Universiteitsbibliotheek, het stadhuis en het Hooggerechtshof ingericht door Fritz Hansen. Maar ze blijven ontwikkelen. Zijn zoon, Christian E. Hansen, begint te experimenteren met het stoombuigen van hout en in de jaren 30 zal het een van hun specialiteiten worden. In de jaren die volgen is het vooral Arne Jacobsen die zich laat gelden. De samenwerking tussen Fritz Hansen en de Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen begon al in 1934. Het duurde echter tot 1952 tot Jacobsen definitief doorbrak als ontwerper. Hij kwam toen met de Fritz Hansen Mier stoel en in 1955 met de beroemde Fritz Hansen Vlinderstoel. In de jaren daarna bracht Jacobsen de iconische Fritz Hansen Egg Chair en de Fritz Hansen Swan Chair die nog altijd geproduceerd worden. Naast stoelen worden er ook tafels gemaakt bij Fritz Hansen. Deze tafels vallen onder de Fritz Hansen Table Series.

De doorbraak van Arne Jacobsen

Arne Jacobsen brengt in de jaren 50 verschillende moderne stoelen die ongekend populair worden. In 1952 ontwerpt hij voor het Deense farmaceutische bedrijf Novo Nordisk de Fritz Hansen Mier stoel die daar in de kantine werd gebruikt. Het was een erg praktische stoel, licht en stapelbaar zodat hij perfect was als kantinestoel. Daarnaast koos Jacobsen voor drie stoelpoten waardoor je onder tafel niet in gevecht raakte met een overdaad aan stoelpoten. Drie jaar later bracht hij de Fritz Hansen Vlinderstoel, model 3107, die door zijn opvallende vorm al snel bekend werd als de Vlinderstoel. Arne Jacobsen gebruikte een nieuwe techniek waardoor hout in drie dimensies gebogen kon worden in de inmiddels iconische vorm. De Vlinderstoel was een ongekend succes en vestigde de namen van Arne Jacobsen en Fritz Hansen definitief. De populariteit van deze stoel is na zestig jaar nog altijd ontzettend groot. Er zijn tegenwoordig al meer dan vijf miljoen exemplaren door Fritz Hansen geproduceerd en de stoelen behoren tot de meest gekopieerde producten aller tijden.

Loungen in stijl met de Egg en Swan van Fritz Hansen

In 1958 kreeg Arne Jacobsen de mogelijkheid om met het eerste ‘designer hotel’ ter wereld te komen. Jacobsen ontwierp alles van het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Van het gebouw tot het interieur tot aan de asbakken die in de souvenirwinkel verkocht werden aan toe. Voor de ontvangstruimte van het hotel introduceerde Jacobsen de Fritz Hansen Egg Chair en de Fritz Hansen Swan Chair. De Egg Chair is een luxe loungestoel die met zijn omvattende vorm toch een gevoel van privacy geeft in de publieke ruimte waar hij gebruikt werd. Ook de Swan Chair valt op met zijn rondingen en organische vorm. De loungestoelen bieden een prachtig contrast in het gebouw dat vooral uit rechte horizontale en verticale lijnen bestaat. Het is een goed voorbeeld van zijn filosofie dat architectuur en design hand in hand gaan.

Fritz Hansen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle producten van Fritz Hansen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Fritz Hansen. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.  

Flinders klanten beoordelen de producten van Fritz Hansen gemiddeld met 9 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 25 beoordelingen.

Fritz Hansen