Palau: Meubilair voor ‘het nieuwe werken’

Palau BV is een Nederlands meubelmerk dat al sinds 1997 meubels maakt die geschikt zijn voor in zowel een private als een professionele setting. De collectie bestaat uit onder andere banken, tafels, fauteuils, hoekbanken, stoelen, kasten en poefen. Veel van de producten van Palau zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen, of kunnen op maat gemaakt worden. De collectie van Palau wordt ontworpen in samenwerking met een diverse ploeg van gerenommeerde ontwerpers uit binnen-en buitenland. Deze ontwerpers combineren facetten van hun eigen ontwerpstijl met de unieke stijl van Palau. De collectie van Palau wordt gekenmerkt door een focus op ‘het nieuwe werken’. Werknemers kunnen steeds meer zelf bepalen waar en wanneer ze werken. Daardoor is er behoefte aan een andere kantoorinrichting, waarin zaken zoals flexplekken en openbare ruimtes waarin toch rustig overlegd kan worden tot de vereisten behoren.

Flexplekken en modulaire systemen

De introductie van flexplekken vraagt om een hele andere benadering van de inrichting van een kantoor. Met de komst van de flexplek werd eigenlijk bijna het hele kantoor ‘openbare ruimte’. De nieuwe werkplekken moeten daarom een veelzijdig karakter hebben: enerzijds moeten ze in staat zijn om te functioneren als vergaderplekken, waar professionals rustig met elkaar kunnen overleggen. Anderzijds moet er ook op individueel niveau rustig gewerkt kunnen worden, zonder dat er te veel hinder van de omgeving wordt ondervonden. De collectie van Palau die voldoet aan beide eisen is de ‘Bricks Seating’ collectie. Deze collectie omvat verschillende meubels, waaronder een overlegsofa, een werkfauteuil, en een overlegsofa met een werkplateau. Daarnaast bevat de ‘Bricks Seating’ collectie tevens twee modulaire systemen:  het modulaire zitsysteem ‘Flex’ is hét modulaire zitsysteem om flexplekken te creëren, terwijl de collectie eveneens een configureerbaar modulair zitsysteem bevat, waarin verschillende elementen zoals fauteuils en door drie wanden afgesloten werkplekken met werkblad met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Vergadermodules en akoestische scheidingswanden

Wanneer er geen aparte kantoorruimtes per afdeling zijn, is het belangrijk dat er genoeg plek is om met een groep mensen  afgeschermd en rustig te kunnen vergaderen en overleggen. Daar biedt de collectie van Palau verschillende oplossingen voor. Zo is de Bricks Wall Pavilion op zich al een volwaardige ruimte. Deze sfeervolle module is vanbinnen voorzien van verlichting en elektriciteit. Daarnaast laat de stijl van deze modules zich goed combineren met de zitmodules van ‘Bricks Seating’, waardoor hij nog sfeervoller en comfortabeler wordt. Voor iedereen die meer afgesloten wil zitten zijn de Palau Home meeting en de Container Pod een goede optie. In tegenstelling tot de Bricks Wall Pavilion zijn deze modules door middel van een deur compleet af te sluiten, wat meer privacy biedt. Een andere manier om meer intimiteit te creëren in een relatief grote ruimte, is om gebruik te maken van de scheidingswanden van Palau. Deze hebben veelal akoestische eigenschappen, waardoor ze eveneens bijdragen aan het dempen van het geluid.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects