Sorteren op

1-36 van 54 producten

Vernieuwend in vorm en technologie

Het Italiaanse Kartell bestaat al sinds 1949 en is dus al meer dan 70 jaar aan de weg aan het timmeren. Het merk is opgericht in Milaan en is sinds de oprichting een belangrijke naam in de wereld van design geweest. Toch is misschien de allerbelangrijkste doorbraak in 1999 gekomen: toen begon Kartell namelijk als eerste merk ter wereld het materiaal polycarbonaat te gebruiken in hun designs. Dit materiaal leidde tot de La Marie stoel, een ontwerp wat Kartell ver heeft gebracht. Dit is dan ook kenmerkend voor Kartell: het merk staat bekend om uitgesproken designs, die niet alleen opvallen dankzij het ontwerp, maar ook vanwege de vaak nieuwe technologieën die worden gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kartell FLY lamp? Deze Kartell hanglamp is een lichtgevende verrassing. Transparant, licht en kleurrijk.

Materialisme op z’n best: de Kabuki vloerlamp

Kartell is dus een pionier. Het Milanese merk doet dit niet alleen middels de vormen en kleuren die zij voor hun lampen gebruiken, maar ook middels het materiaal. De materialen die Kartell gebruikt dragen namelijk vaak bij aan het bijzondere uiterlijk van de lampen. Kijk maar eens naar de Kabuki vloerlamp. Deze lamp is gemaakt van thermoplastic technopolymeer. Dit materiaal is ontzettend nieuw en maakt designs hygiënischer en zorgt ervoor dat ze langer meegaan. Op deze manier is jouw Kartell design lamp dus meteen ook een stukje duurzamer. Bovendien valt de Kartell vloerlamp uiteraard ontzettend op, wat ook te danken is aan dit innovatieve materiaal. De lamp lijkt als deze aan staat wel te stralen. Het is dan ook met recht een bijzondere Kartell lamp te noemen.

Kartell lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kartell. Dat betekent dat wij alle verlichting van Kartell kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Kartell