Flinders is dealer van

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
150 jaar Louis Poulsen 150 jaar Louis Poulsen

PH collectie PH collectie

Panthella collectie Panthella collectie

Hanglampen Hanglampen

Shop nu tot 50% Shop nu tot 50%

Sorteren op 1-36 van 129 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 129 producten Terug naar boven

Louis Poulsen door de eeuwen heen

Zoals gezegd bestaat Louis Poulsen al sinds 1874. Meer dan een eeuw geleden had dit bedrijf echter nog niet zoveel met verlichting te maken. De heer Ludvig R. Poulsen begon namelijk als wijnimporteur, een onderneming die slechts vier jaar later alweer het loodje legde. Vervolgens deed Poulsen een tweede poging door een winkel te starten waar hij gereedschap verkocht. Zijn neef Louis Poulsen, die hij tijdelijk inhuurde, werd de uiteindelijke naamgever van het verlichtingsmerk. Het duurde echter nog meer dan twintig jaar voor het bedrijf werd overgenomen door Sophus Kaastrup-Olsen, die het voortzette onder de naam ‘Louis Poulsen & Co’. Pas vanaf 1926 begeeft Louis Poulsen zich op de verlichtingsmarkt. En niet zonder resultaat!

Een Louis Poulsen lamp: de PH & AJ

De samenwerking tussen Louis Poulsen en de wereldberoemde designer Poul Henningsen begint in 1924. Niet lang daarna slepen zij hun eerste opdracht binnen, waarvoor de inmiddels legendarische PH lamp wordt ontworpen. Deze bijzondere hanglamp is als het ware een opeenstapeling van lampenkappen en kent vandaag de dag vele varianten, zoals de PH Snowball hanglamp. Niet lang daarna profileert Louis Poulsen zich als fabrikant van lichtbronnen en worden de lampen niet alleen meer in Denemarken, maar over de hele wereld verkocht. Bovendien verbinden meerdere grote ontwerpers hun naam aan Louis Poulsen waaronder Arne Jacobsen. Deze Deense architect ontwierp onder andere de National Bank in Kopenhagen. Voor Louis Poulsen bedacht hij de AJ tafellamp, vloerlamp en wandlamp. Deze worden gekenmerkt door een wijd uitlopende lampenkap die direct en toch sfeervol licht geeft. Het beste van twee werelden, dus! Bekijk hier onze 10 top Flinders hanglampen.

Lichtfilosofie van Louis Poulsen

Typerend voor de ontwerpen van Louis Poulsen is een enorme gebruiksvriendelijkheid. Dit komt zowel in de buitenlampen als in de tafellampen, vloerlampen en wandlampen terug. Het Deense designlabel doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kunstlicht net zo prettig voelt als daglicht. De hanglampen, waar de Doo Wop hanglamp een voorbeeld van is, verspreiden niet alleen direct licht naar beneden, maar ook een zacht (diffuus) licht dankzij de buitenste reflector. Dit komt voort uit de bijzondere ‘lichtfilosofie’ van Louis Poulsen, de leidraad voor alle ontwerpen van dit merk. Volgens Louis Poulsen is de essentie van verlichting dat het mensen mooi maakt en zorgt voor een buitengewoon prettige atmosfeer. Zo ontwierp Poul Henningsen speciaal voor de Tivoli Tuinen in Kopenhagen een buitenlamp waardoor zij tot ’s avonds laat open konden blijven. Het licht van deze lampen is namelijk niet zichtbaar voor vliegtuigen. Kortom, alles draait om comfort.

Een populaire Poulsen lamp: de PH collectie

We hebben al even kennisgemaakt met de PH collectie van Louis Poulsen. Deze serie heeft echter zoveel mooie lampen gebracht, dat we er graag nog een paar uitlichten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Louis Poulsen PH 5 hanglamp? Dit was de eerste opvolger van de PH lamp en heeft de naam ‘PH 5’ gekregen vanwege zijn diameter van 50 centimeter. Later is daar de PH 50 hanglamp aan toegevoegd, hetzelfde model maar dan in een glanzende uitvoering in plaats van met matte kappen. En dan hebben we nog de prachtige PH Artichoke hanglamp. Deze heeft ‘bladeren’ van geperforeerd koper, geperforeerd staal of roestvrijstaal dat met een laser is gesneden. Wij zeggen maar één ding: wauw!

Louis Poulsen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij alle verlichting van Louis Poulsen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Louis Poulsen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Louis Poulsen. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw lamp veilig en vertrouwd online bestelt.