Philippe Starck (Flos, Kartell, Magis)

Philippe Starck is als Franse ontwerper van vele markten thuis. Hij richtte hotels over de hele wereld in, is bedolven onder de prijzen en heeft een grote en diverse collectie design op zijn naam staan. Van bedden tot motoren en van horloges tot stoelen, er is bijna geen product dat Philippe Starck niet op de markt heeft gebracht. Philippe Starck ontwierp voor onder andere Flos, Magis en Kartell. Dankzij zijn unieke vormgeving zijn veel van zijn meubels internationaal bekend. De Arà lamp ontworpen voor Flos en de Louis Ghost stoel voor Kartell zijn absolute design toppers. Ook de Dr. No stoel voor Kartell is uitgegroeid tot een klassieker. Tegen zo’n stoel kun je toch alleen maar JA zeggen?!

Sorteren op

1-95 van 95 producten

Philippe Starck Stoelen

Philippe Starck heeft een groot aantal top design stoelen op zijn naam staan. In de regel gebruikt hij hiervoor een ingredient: kunststof. Zo ontwierp Philippe Starck voor Kartell onder meer de Dr. No en de Dr. Yes stoel, de Louis Ghost stoel, de Masters stoel en de Bubble Club. Voor Driade maakt hij de welbekende Toy stoel, de Lord Yo en PIP-e tuinstoel. De stoelen van Starck hebben altijd een eenvoudig ontwerp met een humoristische twist. Ze zijn ijzersterk en gaan jaren mee. Hier zul je jaren plezier van hebben.

Philippe Starck Lampen

Onder meer voor Flos ontwierp Starck een aantal prachtige lampen. Wat dacht je van de Flos Miss KT tafellamp, de Flos Miss Sissi of de Flos KTribe T2 tafellamp. Stuk voor stuk design klassiekers.Maar de bekendste design lamp van Starck voor Flos is toch wel de bedside gun tafellamp. Je kent hem vast wel. En anders zie je deze lamp vast nog wel eens verschijnen in deze of gene actiefilm.

Philippe Starck en kunststof

Starck krijgt nog wel eens de bijnaam Mr. Plastic, omdat hij zo veel kunststof gebruikt in zijn ontwerpen. Het is een materiaal dat zich goed leent voor massa-productie. Je maakt een mal en je kunt zo 10.000 stoelen produceren, en dat tegen relatief lage kosten. Het materiaal is echter minder duurzaam, moeilijk recyclebaar en wellicht iets minder populair in deze tijd (anno 2013). Wij kunnen niet wachten tot Philippe Starck ook materialen als steen, hout, wol en kurk in zijn arsenaal gaat opnemen. Want dat Starck ontwerptalent heeft, dat staat als een paal boven water!

Flinders klanten beoordelen de producten van Philippe Starck gemiddeld met 5 van de 5 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 44 beoordelingen.

Naar boven