Flinders is dealer van

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Pipistrello collectie Pipistrello collectie

Tafellampen Tafellampen

Sorteren op 1-36 van 38 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 38 producten Terug naar boven

Van Elio Martinelli naar Martinelli Luce

Zoals gezegd bestaat het Italiaanse Martinelli Luce al meer dan vijftig jaar. In 1950 begon Elio Martinelli met deze onderneming om zijn eigen verlichtingslijn te produceren. Hij ging meer en meer lampen ontwerpen voor commerciële ruimtes en kon uiteindelijk terugvallen op een vaste collectie van armaturen. Inmiddels is Martinelli Luce al drie generaties verder. De kernwaarden van het bedrijf zijn echter nog steeds hetzelfde: de verlichting wordt gekenmerkt door functioneel design en een originele vormgeving. Neem de Cobra tafellamp: op het eerste oog een onschuldig tafellampje tot je de arm draait. Nu verandert de reflector van positie waardoor de lamp ineens lijkt op een cobra: klaar voor de aanval. Als dat niet origineel is…

Prijzenswaardig

Het feit dat de verlichting van Martinelli Luce zo uniek is, is ook de belangrijkste designmusea niet ontgaan. De Pipistrello tafellamp is bijvoorbeeld te zien in het Vitra Design Museum. Daarnaast hebben diverse ontwerpen van Martinelli Luce belangrijke prijzen op het gebied van design gewonnen. De lampen Elica, Colibri, Toy en Fluida hebben één of zelfs meerdere malen de IF Product Design Award in de wacht gesleept. Je komt de verlichting van Martinelli Luce dan ook vaak tegen in (Italiaanse) designbladen en op vakbeurzen. En dat is niet zo gek, want dit designlabel beschouwt marketing als één van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf. De absolute bestsellers zijn de (mini) Pipistrello’s en de Bolla 35 plafondlamp. Bekijk hier al onze Italiaanse designmerken.

Martinelli Luce gaat met de tijd mee

Vandaag de dag staat Emiliana Martinelli aan het roer van de onderneming. Hij wordt hierbij gesteund door zijn zoon Marco Martinelli. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het behoud van het design zoals Elio Martinelli dat ooit produceerde. Daarnaast is er bij Martinelli Luce veel ruimte en aandacht voor vernieuwing op technologisch gebied. Zo zijn de Cyborg tafellamp LED, Clochard vloerlamp LED en Beam tafellamp LED voorzien van de nieuwste ledverlichting. Ook heeft Martinelli Luce haar collectie lampen voor thuis uitgebreid met verlichting voor kantoren, musea, bioscopen en horecagelegenheden.

Bijzondere collecties

In de ruim vijftig jaar dat Martinelli Luce bestaat, heeft dit mooie Italiaanse merk talloze bijzondere ontwerpen aan haar collectie toegevoegd. Verrassende plafondlampen komen uit de Bolla serie. Deze serie plafondlampen is verkrijgbaar in drie maten. Ook hanglampen heeft Martinelli Luce volop. Kijk maar eens in de Bubbles en Trilly series. Beide ogenschijnlijk simpel van design, maar als je deze lampen in een groepje hangt komt de ware aard naar boven. En dat is prachtig om te zien. Wil je jouw werkplek in het zonnetje zetten met een tafellamp? Dan zijn de Pipistrello serie en zijn kleine broertje de Mini Pipistrello serie een aanrader. Ten slotte vind je ook vloerlampen in de collectie.

Martinelli Luce bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Martinelli Luce. Dat betekent dat wij alle verlichting van Martinelli Luce kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp en staat dit niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.