Tijdloos, Frans tuinmeubilair

Kettal Company is al sinds haar oprichting in 1966 actief op de internationale designmarkt. Sinds dat moment staat ze bekend om haar bijzondere, innovatieve ontwerpen. Dat Kettal constant vernieuwend tuinmeubilair blijft maken is allesbehalve verwonderlijk. Door samenwerkingen aan te gaan met verschillende gerenommeerde ontwerpers zoals Patricia Urquiola, Jasper Morrison, Ronan & Erwan Bouroullec, Doshi Levien, Rodolfo Dordoni en Hella Jongerlius en haar producten te laten produceren in een klein kuststadje in Spanje, dat rijk is aan jaren ervaring en vakmanschap, is Kettal ervan verzekerd dat al haar meubilair zowel op het gebied van design als fabricage van de hoogste kwaliteit is. Tijdens het produceren van haar tuinmeubilair probeert ze de milieu-impact van haar productie te beperken tot het absolute minimum. Daarom is bijna al het meubilair van Kettal honderd procent ecologisch en recyclebaar, en afgewerkt met milieuvriendelijke verf

Mediterraan zitcomfort uit de Maia collectie

Kettal heeft een uitgebreide collectie met verschillende lijnen tuinmeubilair. Zo ontwierp Patricia Urquiola voor Kettal de Maia collectie. De Maia collectie is geïnspireerd op de recente opleving van het gebruik van Rattan is meubilair. In de Maia collectie is echter geen rattan gevlochten, maar is het sterke draad, dat gemaakt is van porotex en chenille, geweven in bijzondere patronen. In combinatie met de zware, solide frames van de stoelen, tuinbanken en voetenbankjes krijgt de Maia collectie een luxe, bohemian look, die zich bijzonder goed leent voor het creëren van een mediterrane sfeer met een ultiem vakantiegevoel. Omdat al het meubilair uit deze collectie verkrijgbaar is in zowel een witte als zwarte uitvoering, kan een extra speels effect worden bereikt door de verschillende kleuren met elkaar te combineren.

Verwelkomend tuinmeubilair voor gebruik binnen én buiten

Kettal kent vele gezichten op het gebied van sfeer. De Britse Jasper Morrison ontwierp voor Kettal de Riva collectie: een collectie die wat betreft stijl en vormgeving een heel andere weg inslaat dan de Maia collectie van Patricia Urquiola. De banken, stoelen, krukjes, dinertafels en salontafels uit de Riva collectie zijn namelijk stuk voor stuk gemaakt van massief hout. Daardoor gaan ze niet alleen ontzettend lang mee, maar creëren ze ook een huiselijke, kalme omgeving. Hoewel het hier tuinmeubilair betreft, kan dit meubilair door haar huiselijke, verwelkomende uitstraling ook prima binnen gebruikt worden. Zo lenen de eettafels in combinatie met de armstoelen zich goed voor gebruik als vergader-of dinertafels.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij vrijwel alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you