Tijdloos, Frans tuinmeubilair

Kettal Company is al sinds haar oprichting in 1966 actief op de internationale designmarkt. Sinds dat moment staat ze bekend om haar bijzondere, innovatieve ontwerpen. Dat Kettal constant vernieuwend tuinmeubilair blijft maken is allesbehalve verwonderlijk. Door samenwerkingen aan te gaan met verschillende gerenommeerde ontwerpers zoals Patricia Urquiola, Jasper Morrison, Ronan & Erwan Bouroullec, Doshi Levien, Rodolfo Dordoni en Hella Jongerlius en haar producten te laten produceren in een klein kuststadje in Spanje, dat rijk is aan jaren ervaring en vakmanschap, is Kettal ervan verzekerd dat al haar meubilair zowel op het gebied van design als fabricage van de hoogste kwaliteit is. Tijdens het produceren van haar tuinmeubilair probeert ze de milieu-impact van haar productie te beperken tot het absolute minimum. Daarom is bijna al het meubilair van Kettal honderd procent ecologisch en recyclebaar, en afgewerkt met milieuvriendelijke verf

Mediterraan zitcomfort uit de Maia collectie

Kettal heeft een uitgebreide collectie met verschillende lijnen tuinmeubilair. Zo ontwierp Patricia Urquiola voor Kettal de Maia collectie. De Maia collectie is geïnspireerd op de recente opleving van het gebruik van Rattan is meubilair. In de Maia collectie is echter geen rattan gevlochten, maar is het sterke draad, dat gemaakt is van porotex en chenille, geweven in bijzondere patronen. In combinatie met de zware, solide frames van de stoelen, tuinbanken en voetenbankjes krijgt de Maia collectie een luxe, bohemian look, die zich bijzonder goed leent voor het creëren van een mediterrane sfeer met een ultiem vakantiegevoel. Omdat al het meubilair uit deze collectie verkrijgbaar is in zowel een witte als zwarte uitvoering, kan een extra speels effect worden bereikt door de verschillende kleuren met elkaar te combineren.

Verwelkomend tuinmeubilair voor gebruik binnen én buiten

Kettal kent vele gezichten op het gebied van sfeer. De Britse Jasper Morrison ontwierp voor Kettal de Riva collectie: een collectie die wat betreft stijl en vormgeving een heel andere weg inslaat dan de Maia collectie van Patricia Urquiola. De banken, stoelen, krukjes, dinertafels en salontafels uit de Riva collectie zijn namelijk stuk voor stuk gemaakt van massief hout. Daardoor gaan ze niet alleen ontzettend lang mee, maar creëren ze ook een huiselijke, kalme omgeving. Hoewel het hier tuinmeubilair betreft, kan dit meubilair door haar huiselijke, verwelkomende uitstraling ook prima binnen gebruikt worden. Zo lenen de eettafels in combinatie met de armstoelen zich goed voor gebruik als vergader-of dinertafels.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects