Moroso: Italiaanse avant-garde design tot klassiek

Moroso heeft wortels in het naoorlogse Italië van de jaren ’50. Het is een typisch Italiaans familiebedrijf. Het werd opgericht door vader Agostino Moroso, maar in de jaren ’90 overgenomen door de tweede generatie van de Moroso familie: CEO Roberto en Art Director Patrizia. Hoewel er sinds de jaren ’50 veel veranderd is, is de mentaliteit van Moroso in essentie altijd hetzelfde gebleven. Moroso streeft ernaar vernieuwend, kwalitatief hoogwaardig en vooruitstrevend design te maken dat de normen in het huidige designlandschap flink uitdaagt. Dit uit zich in een collectie banken, stoelen, krukken, tafels, tapijten, bedden, boekenkasten, tuinmeubilair en accessoires die áltijd zullen blijven verrassen.

Modulaire zitsystemen

Het authentieke karakter van Moroso sijpelt door in alle facetten van haar collectie. Zo ook in de modulaire zitsystemen. De do-lo-rez collectie is hier een mooi voorbeeld van. Ron Arad werd tijdens het ontwerpen van deze collectie geïnspireerd door de pixels in het scherm van zijn TV, die allemaal een uniforme kleur hebben, maar samen tóch resulteren in een prachtig, gevarieerd beeld. Hij vertaalde dit gegeven naar het do-lo-rez zitsysteem. Dat bestaat uit verschillende modules die variëren in zowel hoogte als kleur. Door de verschillende kleurenblokken met elkaar te combineren kan ieder de zitmodule naar eigen smaak samenstellen, en zo zijn eigen ‘beeld’ creëren, dat perfect aansluit bij de rest van het interieur. De Serpentine collectie laat zich daarentegen weer erg goed lenen voor het creëren van in vorm variërende ziteenheden. Doordat verschillende modules uit de Serpentinelijn voorzien zijn van een ronding, is het erg makkelijk om door middel van wat kleinere ziteenheden een intieme sfeer te creëren in een wat grotere ruimte.

Klassieke Moroso banken uit de 20ste eeuw

De decennia aan design hebben Moroso een indrukwekkende serie succesnummers opgeleverd, die inmiddels zijn uitgegroeid tot echte iconen in de designwereld. Ondanks dat Moroso een vooruitstrevend en vernieuwend karakter heeft, weet dit label ook zijn klassiekers op waarde te schatten. Zo wordt de America sofa uit 1974 geleverd met een glimmende hoes, die in combinatie met de luxueuze vormgeving van het bankstel zelf resulteert in een bijzondere over-the-top-look, die zich uitermate goed leent voor hotels met een wat luxueuzere uitstraling. Voor de liefhebbers van een meer minimalistische woonstijl herbergt de collectie van Moroso eveneens de Jules sofa uit 1996. Gemaakt van polyurethaan schuim, dat van plek tot plek in dichtheid varieert, biedt hij een uitermate hoog zitcomfort. Dankzij zijn simpele uiterlijk maar toch grafische afwerking is deze bank in staat de rust te doen wederkeren in anders wat chaotische ruimtes.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects