Dutch Originals, klassiek én eigentijds meubilair

Dutch Originals neemt hoogtepunten uit het Nederlandse designverleden opnieuw in productie. De eerste jaren na haar oprichting focuste Dutch Originals zich alleen op het opnieuw op de markt brengen van de ontwerpen van de Nederlandse designer Willem Hendrik Gispen. De ontwerpen uit de tijd van het modernisme bleken in de smaak te vallen bij een grote groep mensen. Zelfs zó goed, dat Dutch Originals haar collectie besloot uit te breiden met designs van andere ontwerpers uit de tijd van Gispen, zoals Willem Rietveld, Rob Eckhardt, Alexander Krikhaar en Jan des Bouvrie. Vandaag de dag bestaat de collectie van Dutch Originals niet alleen uit klassiekers. De collectie is namelijk aangevuld met een serie van hedendaagse ontwerpen. Onder het label ‘Gispen Today’ brengen talentvolle Nederlandse designers zoals Richard Hutten en Thijs Smeets hun ontwerpen op de markt.

Loungen op de banken en fauteuils van Gispen

Eén van de meest bekende ontwerpen uit de collectie klassiekers van Dutch Originals is zonder twijfel de Gispen AD bank. In 1936 ontwierp Gispen dit exemplaar voor- jawel- het Algemeen Dagblad. Het bijzondere ontwerp sloeg destijds zo goed aan dat deze 2,5-zitsbank in serieproductie werd genomen.  Vandaag de dag blijkt zijn gebogen frame van hoogglans chroom in combinatie met het klassieke bankstel nog steeds uitermate goed in de smaak te vallen bij het grote publiek. Het zitcomfort van deze bank blijft, met dank aan een vulling van schuim, polyether vlokken en ganzenveren nog steeds onovertroffen. In combinatie met zijn sfeervolle uiterlijk maakt dit hem bijzonder geschikt voor gebruik in loungesettings. Naast dit klassieke, comfortabele exemplaar zijn er recentelijk een aantal nieuwe, minstens zo comfortabele exemplaren aan de collectie banken en fauteuils toegevoegd. Zo zijn de Gispen Today 925 bank en de Gispen Today 925 fauteuil met hun felrode kleur zowel solo als samen een frisse verschijning in ieder interieur.

Gispen in een nieuw jasje

De Gispen Today collectie geeft een podium aan opkomend en veelbelovend talent. De ontwerpen zijn vernieuwend, maar in het kader van Dutch Originals’ sterke connectie met de originele ontwerpen van Gispen zijn er vaak wel knipogen naar Gispens klassiekers te ontdekken. Zo lijkt het onderstel van de Gispen Today 1101 tafel met zijn gebogen onderkant verdacht veel op het onderstel van Gispens originele AD bank. Ook de bijpassende Gispen Today 412 RH stoel en de Gispen Today 101 RH stoel hebben een onderstel van hetzelfde gebogen hoogglanzende chroom. Daarmee vormt het nalatenschap van Willem Hendrik Gispen een basis voor een nieuwe generatie andere, maar minstens even inspirerende meubels.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij vrijwel alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you