Naar boven
Sorteren op

1-3 van 3 producten

Design accessoires van Alessi

Het Italiaanse merk Alessi maakt al sinds 1921 de mooiste design accessoires en huishoudartikelen. De collectie bestaat onder andere uit fruitschalen, klokken, spiegels en voorraadpotten in alle kleuren en maten. De oprichter van dit bijzondere merk, Giovanni Alessi, was van mening dat huishoudelijke producten wel degelijk een lust voor het oog mogen zijn. Sinds de overname van het bedrijf in 1980 door Alberto Alessi, is het gelijknamige merk uitgegroeid tot een van 's werelds meest gerespecteerde fabrikanten van huishoudproducten. Alberto Alessi bracht het designmerk naar grote hoogte door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers als Alessandro Mendini, Philippe Starck, Eero Aarnio en Emma Silvestris. Sinds 2006 brengt Alessi drie verschillende productlijnen op de markt: A di Alessi, Alessi en Officina Alessi. De Alessi Waterkoker behoort tot de Alessi collectie.

Fluitketel versus Waterkoker

Beroemd is de Alessi Kettle fluitketel. Deze RVS theepot heeft een vogeltje dat fluit als het water kookt. Het design van Michael Graves stamt al uit 1985 en heeft vele prijzen gewonnen. Het speciale handvat, de hitte afvoerende bodem, en natuurlijk het vogeltje maken deze fluitketel tot een design icoon. Het logisch vervolg op deze ‘ouderwetse’ ketel, is de Alessi Waterkoker. Ook deze is door Michael Graves ontworpen en de Alessi waterkoker heeft dezelfde kenmerken als de Fluitketel. Dankzij het slimme handvat zal je bijvoorbeeld nooit je handen branden, ook al is het water kokend heet. Ook heeft de Alessi Waterkoker een hitte afvoerende bodem en uiteraard het fluitende vogeltje. Het grote verschil tussen de Alessi Fluitketel en de Alessi Waterkoker is natuurlijk het snoer van de Waterkoker, waardoor je in een mum van tijd een lekker kopje thee zet.

Specificaties van de Alessi Waterkoker

De Alessi Electric Kettle Waterkoker is er eentje uit duizenden. Hij heeft niet alleen een fantastisch ‘retro’ uiterlijk, maar ook fijne bijkomstigheden als een hitte afvoerende bodem en niet-geleidend handvat. De inhoud van de Alessi Waterkoker is 1,5 liter. Daar zet je een paar flinke koppen thee mee! Hij is gemaakt van staal en heeft een doorsnede van ruim 25 cm. Tot slot kun je de Alessi Waterkoker in maar liefst vier verschillende kleuren bestellen: zwart, wit, ivoor en azuurblauw.

Alessi Waterkoker bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij elke Alessi Waterkoker kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Alessi Waterkoker en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Alessi Waterkoker, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast waterkokers heeft Alessi prachtige schalen, fluitketels, citruspersen en voorraadpotten.