Flinders is dealer van

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-5 van 5 producten Sorteren op 1-5 van 5 producten Terug naar boven

Van Star Furniture Company naar Herman Miller

Samenwerken met je schoonvader kan tot grote resultaten leiden, zo blijkt ook uit de historie van dit Amerikaanse designlabel. De 18-jarige Dirk-Jan de Pree ging in 1909 aan de slag bij de Star Furniture Company in Michigan en nog geen tien jaar later werd hij aangesteld als directeur van dit bedrijf. Hij vraagt zijn schoonvader, Herman Miller, om zich in te kopen en het bedrijf gaat verder als de Herman Miller Furniture Company. Waar Star Furniture Company voornamelijk zware houten meubelen maakte (denk aan massieve commodes en slaapkamersets), focust Herman Miller zich, dankzij Gilbert Rohde en later George Nelson, op vernieuwende en elegante creaties. Hierbij wordt een nauwe samenwerking gezocht met designers zoals Ray & Charles Eames, Alexander Girard, Isamo Noguchi, Bill Stumpf… tot Yves Béhar (Fuse Project) en Sam Hecht & Kim Colin (Industrial Facility).

Herman Miller: eerst onderzoeken, dan ontwerpen

Herman Miller staat voor tijdloos design, praktische oplossingen en een wereldwijde afzetmarkt. Onderzoek en ontwikkeling staan centraal, onder andere naar een gezonde werkhouding, technieken om te studeren en de inrichting van wachtkamers. Op basis van deze informatie ontwerpen zij moderne meubels die de juiste oplossing bieden voor dit soort situaties. Herman Miller is trendsetter in ergonomische bureaustoelen waarbij de het gebruik centraal staat: van 24 uurs stoelen tot en met stoelen specifiek voor flexwerken.

Aeron Chair bureaustoelen

In 1994 zag één van de meest beroemde ontwerpen van Herman Miller het levenslicht: de Aeron bureaustoel. De naam van dit designproduct is allesbehalve willekeurig gekozen. ‘Aeron’ verwijst niet alleen naar de Keltische god Aeron, maar ook naar het luchtige karakter van de stoel. De ontwerpers Don Chadwick en Bill Stumpf hebben de kussens uit standaard bureaustoelen namelijk vervangen door een ventilerend materiaal. Dit zorgt ervoor dat je na een lange dag op de Aeron bureaustoel minder last hebt van vermoeidheid en terugkerende pijnpunten. Bovendien is het ontwerp een streling voor het oog. Het Museum of Modern Art heeft de Aeron bureaustoel zelfs toegevoegd aan haar permanente tentoonstelling. De materialen waaruit deze stoel is gemaakt zijn daarentegen geen ‘blijvertjes’: 94% is recyclebaar. Kortom, de Aeron Chair bureaustoel van Herman Miller is comfortabel, mooi én duurzaam. Andere beroemde ontwerpen van Herman Miller zijn de Celle Cellular, de Embody en de Celle Upholstered bureaustoel.

Prettig werken op de Sayl bureaustoel

Herman Miller is niet alleen leverancier van kantoormeubilair, maar denkt ook met je mee over ontwerp en inrichting. Het concept ‘Living Office’ helpt je de werkruimte in te delen en meubels te kiezen door na te gaan hoe jij je werk doet en in wat voor omgeving dat het best lukt. Het idee is dat een inspirerende werkplek ervoor zorgt dat iedere werknemer zijn talenten optimaal benut (weet je nog, de molenbouwer?). Heb je eenmaal de juiste indeling gevonden, dan kun een keuze gaan maken uit de enorme collectie bureaustoelen van Herman Miller. Neem bijvoorbeeld de Sayl bureaustoel. Uitgangspunt van dit ontwerp is de frameloze rug, wat letterlijk ‘lucht’ geeft. Het 3D-materiaal wat daarvoor in de plaats komt zorgt voor optimale steun én verkoeling van de rug. De Herman Miller Sayl stoel is in ontelbaar veel varianten te verkrijgen, milieuvriendelijk geproduceerd en een echte eyecatcher. Zo ga je niet meer naar je werkplek omdat je daar moet werken, maar omdat je daar graag wilt werken!

Herman Miller bureaustoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Herman Miller. Dat betekent dat wij alle producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Herman Miller veilig en vertrouwd online bestelt.