Zava: veelzijdige designlampen van metaal

Zava werd in 1982 opgericht door Franco Zavarise. Dat deed hij gelukkig niet zonder enige voorkennis. Franco Zavarise had namelijk al een aantal jaren ervaring opgedaan in de branche van de metaalbewerking. Het idee om Zava op te richten ontstond toen hij zijn expertise op het gebied van metaalbewerking trachtte toe te passen op één van zijn andere passies: verlichting. Zava’s ervaring in de metaalbranche komt dan ook duidelijk naar voren in de verlichting van Zava. De lampen van Zava bevatten veel metalen elementen, die in combinatie met de lichtstralen van de lichtbron voor een bijzonder effect zorgen. De collectie van Zava bestaat uit lampen in allerlei soorten en maten. De lampen variëren van binnen-tot buitenverlichting, en van grote-tot kleine exemplaren. Dat maakt ze toepasselijk in een groot aantal settings. Inmiddels worden vele winkels, kantoren en horecagelegenheden gesierd door de verlichting van Zava, maar ook in een wat huiselijkere setting kunnen de lampen een bijzondere toevoeging aan het interieur zijn.

Adaptieve en multi-inzetbare verlichting voor grotere ruimtes

De creaties van Zava blijven niet onopgemerkt. Zo sleepte het verlichtingsbedrijf in 2017 de German Design Award 2017 binnen met de Giacolù lamp van designer Giampaolo Allocco. Het idee achter deze lamp is dat u de lamp zelf vorm kunt geven. Het bouwset van deze lamp bevat namelijk verschillende onderdelen die op tal van manieren in elkaar kunnen worden gezet. Dat maakt deze lamp bijzonder adaptief, en daarnaast uitermate geschikt om in een ruimte of een gebouw verschillende verlichtingsbronnen in te zetten die wat betreft stijl mooi op elkaar aansluiten. Een minstens even indrukwekkend effect kan bereikt worden door het inzetten van de Rings Orizzontale. In het ontwerp van deze lamp wordt heel bewust gebruik gemaakt van de reflecterende eigenschappen van metaal. De lamp bestaat namelijk uit drie metalen ringen, die op zo’n manier hangen dat de lichtstralen van de lichtbron gereflecteerd worden door de binnenkant van de ietwat schuin hangende ringen. Erg mooi voor in een ontvangsthal of een zaal met een hoog plafond.

Buitenverlichting in harmonie met de natuur

De buitenverlichting van Zava is altijd in balans met de rest van de omgeving. Hoe de ontwerpers van Zava dat hebben bewerkstelligd? De lampen zijn zo gemaakt, dat ze niet te fel of overheersend worden. Zo bestaan de Mini Mini lampen uit een minimalistisch, dun en buigbaar onderstel van messing. De lichtbron die zich bovenaan dit onderstel bevindt straalt op zachte, bescheiden wijze. Door meerdere Mini Mini lampen in te zetten kunt u een tuin of terras sfeervol verlichten, zonder dat de natuur of de mensen gestoord worden door een te felle of te grote lichtbron. Een lamp laten aansluiten op de omgeving is niet enkel een kwestie van lichtsterkte of een minimalistisch ontwerp. De kleur van een lamp is mínstens zo belangrijk. Doordat de Giselle uitgevoerd is in een mintgroene tint heeft hij een landelijke uitstraling, die naadloos aansluit bij elke tuin.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects