Flinders is dealer van

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-24 van 24 producten Sorteren op 1-24 van 24 producten Terug naar boven

van koper naar wol

Røros Tweed is een designlabel dat in 1940 in het Noorse Røros is opgericht. Het designlabel werd opgericht om al het handgemaakte textiel uit Røros te verkopen en groeide uit tot een designlabel van groot formaat. De stad Røros, waar Røros Tweed vandaan komt, is vanouds een mijnstad waar in de 17e eeuw koper ontdekt werd. Maar ondanks dat koper erg waardevol is, profiteerde de lokale bevolking er niet van. Alleen de eigenaren van de mijnen profiteerden. Totdat in 1789 Peder Hiort overleed: een kinderloze mijndirecteur die zijn hele fortuin aan een goed doel schonk. Dit goede doel richtte zich op het onderwijs in de textielindustrie en zorgde ervoor dat de stichting kon investeren en kon floreren. De stichting investeerde in educatie, materiaal en later dus Røros Tweed: de winkel waar het handgemaakte textiel verkocht kon worden.

Lekker gewoon gebleven

Røros Tweed heeft jarenlang geëxperimenteerd met wol. Zo hebben ze gekeken naar verschillende soorten wol, wat de wol kwaliteit kan beïnvloeden, de technieken en naar de wereldwijde ontwikkelingen van textiel. De Noorse wol is namelijk één van de meest hoogwaardige wolsoorten ter wereld en dat is goed terug te zien in de items die Røros Tweed produceert. Røros Tweed heeft er altijd voor gekozen om zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en werkt exclusief samen met toonaangevende, Noorse merken, designers en textielkunstenaars. Samen ontwikkelen ze plaids, dekens en kussens van de meest zuivere, Noorse wol en laten zij zich inspireren door het culturele erfgoed van Røros en de prachtige natuur rondom de stad.

Røros Tweed bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Røros Tweed. Dat betekent dat wij alle producten van Røros Tweed kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Røros Tweed en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.