Naar boven

Wat is akoestiek?

Met akoestiek bedoelen we de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van het geluid. Hier ben je je lang niet altijd van bewust. Maar sommige ruimtes hebben een bijzondere akoestiek, omdat zij bijvoorbeeld heel groot of hoog zijn. Ook is het materiaal van de wanden van invloed op het geluid. In een lege kerk galmt geluid bijvoorbeeld enkele seconden na, terwijl in een betonnen bunker de nagalm oorverdovend is. Voor grote zalen als een collegezaal of concertzaal is het heel belangrijk dat de akoestiek goed is geregeld. Als dat niet zo is, loop je de kans dat de muzikant of docent niet goed verstaanbaar is. Maar ook in restaurants, vergaderzalen en op de werkplek is een goede akoestiek onmisbaar. Een akoestische lamp kan hierbij helpen.

Akoestische verlichting van Italiaanse afkomst

Het Italiaanse designlabel Luceplan is zeer vooruitstrevend op het gebied van akoestische verlichting. Zij bedacht verschillende methodes om door middel van lampen de geluidsoverdracht in een ruimte te verbeteren. De Luceplan Silenzio serie is hier een prachtig voorbeeld van. De akoestische verlichting uit deze collectie is voorzien van de wereldberoemde, Deense Kvadrat stof. Bovendien is iedere Silenzio lamp opgebouwd uit meerdere lagen geluidsabsorberend materiaal als polyurethaanschuim. Bij Flinders heb je de keuze uit diverse afmetingen van deze akoestische hanglamp, zoals de Silenzio akoestische LED hanglamp 150cm en de Silenzio akoestische LED hanglamp 90cm. En wil je een stukje energiezuiniger inrichten, dan zijn er ook drie LED-varianten beschikbaar in verschillende maten. De akoestische verlichting uit deze collectie is standaard verkrijgbaar in vier kleuren.

Keuzes maken

De Silenzio collectie is niet de enige serie akoestische verlichting van Luceplan. Want je hebt de Luceplan Petale collectie nog niet gezien! De Petale driehoekige hanglamp heeft een organische vorm en een geluidsabsorberend paneel dat is bekleed met witte stof.Deze hanglamp is uitgevoerd in een driehoekig armatuur en is voorzien van LED. Voor alle akoestische verlichting uit de Petale collectie geldt dat je kunt kiezen tussen verschillende typen dimmers en aan-/uitschakelaars. Onze medewerkers van de afdeling Klantadvies helpen je graag bij het kiezen van de juiste schakelaars.

Akoestische lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij akoestische verlichting van al deze merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een akoestische lamp van een specifiek merk en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met akoestische verlichting, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuwe akoestische hanglamp ontvangt.