Varaschin: Hoogwaardig buitenmeubilair

Het Venetiaanse Varaschin is al sinds jaar en dag één van de marktleiders als het aankomt op het maken van comfortabel, tijdloos en kwalitatief hoogwaardig buitenmeubilair. Dat doet het merk gelukkig niet alleen. Tijdens het ontwerpproces van het meubilair wordt Varaschin te hulp geschoten door één van de verschillende ontwerpers die hun bedrijf rijk is. Hoewel elk van deze ontwerpers natuurlijk een eigen stijl en visie heeft, loopt er toch een rode draad door de collectie van Varaschin. In de letterlijke zin van het woord kunnen we misschien beter zeggen: geweven draad. Want de patronen die ontstaan door draden en rattan te weven of te vlechten zijn een terugkerend onderdeel in de verder uiteenlopende collectie van Varaschin. Voor Varaschin staat dit patroon symbool voor Varaschins identiteit en kwaliteit.

Uit de zon: slimme parasols en sfeervolle prieeltjes

De Venetiaanse zon kan fel schijnen. Zo fel, dat het op het heetst van de dag verstandig is om even de schaduw op te zoeken. Gelukkig biedt de collectie van Veraschin genoeg parasols en prieeltjes waaronder uw gasten even kunnen ontsnappen aan zijn felle schijnsel. Zo is de slimme CAPRI ombrellone dankzij zijn ingenieuze constructie draai-en buigbaar. Dat betekent dat u hem in een handomdraai precies zo kunt afstellen op de manier die de situatie vereist. En dat is erg handig als de zon in de loop van de dag vanuit een andere hoek schijnt! Wanneer u een iets intiemere, luxere setting wilt creëren, is het plaatsen van één of meerdere prieeltjes een slimme zet. Doordat alle vier de zijden van de PAVILION voorzien zijn van gordijntjes, kan er iets meer privacy gecreëerd worden. Een van de sterke kanten van het PAVILION prieel is zijn veelzijdigheid. Zo kan hij overdag naast een zwembad of aan het strand gezet worden als beschutting, terwijl hij in de avonduren de perfecte setting voor een diner in de buitenlucht biedt. Mogelijkheden genoeg dus!

Languit in comfortabele loungestoelen en op modulaire zitbanken

Eén van de redenen waarom de collectie van Varaschin zo goed aansluit bij verschillende settings, is dat dit Italiaanse label verschillende modulaire zitsystemen biedt. De ALGARVE behoort tot één van populairste modulaire zitsystemen. Het ALGARVE zitsysteem bestaat uit maar liefst vijftien verschillende elementen, waaronder hoekelementen, sofaelementen en tafelelementen. Dat maakt de ALGARVE zitmodule geschikt is voor verschillende typen organisaties. Het zitsysteem is namelijk een sfeervolle aanvulling op het terras van menig restaurant, maar zal met een aantal ligelementen ook niet misstaan naast een zwembad. Een leuk detail van dit modulaire zitsysteem is dat de buitenkant van de zitmodule- geheel in de filosofie van Varaschin- gevlochten is. Dit gevlochten element kom eveneens naar voren in de KENTE LOUNGE CHAIRS. Ontwerper Philippe Bestenheider is gaan vlechten met duizend verschillende kleurenstrips, die onderling variëren in kleur en formaat. Zo ontstond er een bijzonder kleurrijk patroon, dat zich perfect leent voor een meer mediterrane of Spaanse setting.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects