Viccarbe: duurzaam, multi-inzetbaar meubilair

De mensen van Viccarbe werken onder de Venetiaanse zon, die hen inspireert tot het maken van prachtig meubilair dat zich onderscheidt door het afwisselende kleurgebruik, het gebruik van zachte materialen en een oog voor detail. Bij het ontwerpen wordt de hulp ingeroepen van internationale designers. Dat maakt dat de collectie van Viccarbe een internationale standaard zet als het aankomt op het inrichten van loungeruimtes. De meubelstukken van Viccarbe zijn- zoals Viccarbe het zelf onder woorden brengt- polyvalent. Dat betekent dat het meubilair niet specifiek gericht is op één setting, maar zich laat lenen voor toepassing in zowel professionele, projectmatige als huiselijke setting. Bij Viccarbe staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat betekent dat de meubels van Viccarbe ontworpen zijn met oog op hun tijdloze karakter, en in elkaar zijn gezet met de grootste zorg en milieuvriendelijke materialen. Dat resulteert in meubilair dat tientallen jaren meegaat.

Meubilair tafel op maat

Viccarbe luistert naar uw specifieke wensen. Dit komt concreet tot uiting in de door John Pawson ontworpen Trestle tafel. Hoewel Pawson de afwerking van het tafelblad en de poten heeft ontworpen, biedt dit ontwerp u verder de complete vrijheid om zelf te bepalen hoe de tafel er precies uit gaat zien. Zo is de tafel verkrijgbaar in lengtes tussen de 200 en 480 centimeter. Ook voor de breedte van het tafelblad kunt u kiezen uit een formaat van 90 en 120 centimeter. De hoogte van de tafel kan eveneens door u bepaald worden. Daardoor kan de Trestle tafel ook functioneren als statafel. Afhankelijk van de setting kan de Trestle tafel gecombineerd worden met verschillende stoelen. De Aleta collectie, die ontworpen is door internationaal gerenommeerd designer Jaime Hayon, biedt stoelen die zowel bij een hoge als een lage Trestle passen. De vormgeving van de Aleta stoelen is gebaseerd op de fysiologie van een haai. Daardoor is hij bijzonder gestroomlijnd, stevig en- ook niet onbelangrijk- comfortabel.

Viccarte: meubilair en kunst in één

De Viccarte collectie heeft een bijzondere status binnen de collectie van Viccarbe. In deze collectie vindt u namelijk meubelstukken die enkel en alleen product zijn van de creativiteit van de designer. Dat betekent dat de ontwerpen uit deze collectie tot stand zijn gekomen zonder commerciële druk, en niet worden onderworpen aan dezelfde tests als ‘normale’ meubelstukken. Wat de Viccarte collectie ons leert? Wanneer een designer complete creatieve vrijheid krijgt, maakt hij daar maar al te graag gebruik van. De Ad-Hoc stoel van Jean-Marie Massaud lijkt misschien nog wel het meest op een hybride, die tot stand is gekomen door een stoel en een metalen beeld te combineren. Hij hoeft dan ook niet bezeten te worden om de show te stelen. De zonnestralen die door het handgemaakte reliëf van de golvende zitting heen schijnen zullen de muur namelijk voorzien van een prachtig patroon.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects