Flinders is dealer van

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Hanglampen Hanglampen

Flock of Light collectie Flock of Light collectie

Heracleum collectie Heracleum collectie

Stoelen Stoelen

Beddengoed Beddengoed

Sorteren op 1-36 van 204 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 204 producten Terug naar boven

Moooi: een korte geschiedenis

Moooi werd in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. Het bedrijf is genoemd naar het woord mooi (duh!). De derde 'o' in de merknaam staat voor een extra waarde in termen van schoonheid en uniciteit. Het succes van het bedrijf is mede te verklaren doordat beide heren elkaar perfect aanvullen. Marcel Wanders is de eigenzinnige, gepassioneerde ontwerper met een goed gevoel voor marketing; Casper de succesvolle marketeer met een scherp oog voor design. In 2006 nam het beroemde Italiaanse bedrijf B&B Italia een belang van 50 procent in Moooi. B&B Italia was vooral gecharmeerd van de creatieve en innovatieve kwaliteiten van het Nederlandse bedrijf. "Het is onze bedoeling een legendarisch bedrijf te worden," aldus Marcel Wanders in 2006. En met B&B Italia aan boord (en haar marketing - en distibutiekracht) zou dat een stuk sneller gaan. Des te verrassender dat de beide oprichters in maart 2012 de aandelen van B&B Italia terugkochten. Om vervolgens weer geheel op eigen benen te staan. De beide heren spreken de ambitie uit in de komende jaren sterk te groeien, en dan vooral in het Verre Oosten en Zuid-Amerika. Casper Vissers vertelt hoe de groei mogelijk wordt gemaakt. "De mensen die werken voor Moooi zijn de grootste troef van het bedrijf." Flinders is razend benieuwd welke prachtige producten die mensen de komende jaren op de markt zullen brengen!

Merk met een missie

Moooi is een bijzonder Nederlands merk en het heeft een bijzondere missie geformuleerd. Flinders heeft de woorden voor je 'vertaald' zodat het begrijpelijk wordt voor iedereen. Moooi wil leidend zijn in het begrijpen van cultuur, menselijke behoeften en technologie. Het bedrijf levert toegevoegde waarde voor de gemeenschap door het creëren van de meest succesvolle innovatieve designcollectie ooit. En het zorgt voor ongekende waarde en kansen voor haar klanten, werknemers, investeerders en partners. Dat klinkt veelbelovend. En in onze ogen maakt het bedrijf dat elk jaar weer waar.

Moooi verlichting: een begrip geworden

De lampencollectie van Moooi is een begrip geworden met toppers als de Moooi Random Light, de Moooi Raimond, de Moooi Non Random, de Paper Chandelier (onderdeel van de Moooi Paper collectie), de Dear Ingo hanglamp en de Prop Light. In 2012 werd hier de Moooi Heracleum serie van Bertjan Pot aan toegevoegd. Deze bevat werkelijk een unieke ledlamp, geïnspireerd op de heracleumplant. Heb je zo'n plant ooit gezien? De lamp is in technisch opzicht een unicum, aangezien de takken van de heracleumplant zo dun zijn dat ze niet met normale electriciteitsdraadjes gemaakt konden worden. Marcel Wanders heeft hier met de 'electrosandwich' een nieuwe techniek voor ontwikkeld. In 2013 zijn ook de Moooi Prop Light serie en de Moooi Valentine serie toegevoegd aan de imposante verlichting van Moooi. Een collectie verlichting zou niet compleet zijn zonder moo(o)ie vloerlampen, kroonluchters en tafellampen.

Moooi en topontwerpers

De diversiteit aan producten komt voort uit de verschillende topdesigners die Moooi aan zich heeft weten te binden. Denk aan Maarten Baas, Bertjan Pot, Studio Job en Richard Hutten. Allemaal hebben ze hun eigen, unieke inbreng. Kenmerkend is het innovatieve en baanbrekende karakter van de ontwerpen, dat menigmaal het stof in de designwereld doet opwaaien. En daar houdt Flinders wel van!

Moooi meubelen

Naast verlichting zijn er Moooi stoelen, loungestoelen, fauteuils, bijzettafels, tafels en kasten. Bij de stoelen is vooral de Moooi Zio een erg gewilde collectie. De speelse Moooi Monster serie is ook een mooie aanvulling op de collectie. De Moooi tafels bestaan voornamelijk uit de Moooi Bassotti, Moooi Common Comrades en de Moooi Container tafels. Moooi heeft ook prachtige designdressoirs. Misschien verrassend maar ook voor accessoires kun je bij Moooi terecht. Neem eens een kijkje bij de kandelaars, kussens, vazen, spiegels en salontafels. Stuk voor stuk unieke designs.

‘Marcel Wanders: Pinned Up’

Marcel Wanders heeft in zijn carrière al veel betekent voor Dutch Design. In 2014 organiseerde het Stedelijk Museum ter ere van zijn 25-jarige jubileum als ontwerper een overzichtstentoonstelling van zijn gehele oeuvre. Hierin waren veel producten van Moooi opgenomen. Zoals de Moooi Set up shade vloerlamp. In dit ontwerp speelt Wanders met archetypes: vijf standaard lampenkappen samen vormen een nieuwe vloerlamp. Ook de Moooi Egg Vase is een vernieuwd product. Deze vaas is het resultaat van een experiment met condooms en hardgekookte eieren. Je moet er maar op komen. Een ander opvallend designproduct is de Moooi Monster Chair. Een monsterlijke stoel, waarin Wanders vormgeeft aan zijn nachtmerries.

Moooi bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Moooi. Dat betekent dat wij alle producten van Moooi kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Moooi en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Moooi. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Moooi veilig en vertrouwd online bestelt.