Billiani: al meer dan 100 jaar Italiaans design

De liefde die Billiani koestert voor stoelen gaat een lange tijd terug. Dit merk verblijdt de wereld namelijk al sinds 1911 met hun prachtige ontwerpen. Hoewel Billiani, door samenwerkingen aan te gaan met verschillende gerenommeerde ontwerpers, altijd meegaat met de tijd en de steeds veranderende wensen van mensen, is één ding onveranderd gebleven: Billiani heeft een grote voorliefde voor het gebruik van hout. De unieke geschiedenis van ieder stuk hout is keer op keer een inspiratiebron voor de totstandkoming van vernieuwende stoelen. Daardoor hebben de stoelen van Billiani een uitzonderlijk karakter, en brengen ze een warme en luxe sfeer mee naar elke ruimte. De stoelen van Billiani zijn niet alleen gemaakt omwille van hun design, maar ook om het dagelijkse comfort van de gebruikers te verbeteren. Dat doet Billiani door delen van zijn stoelen met de hand te vervaardigen. Deze focus op zowel design als comfort maakt de Billiani haar Italiaanse oorsprong eer aandoet.

Een gepaste stoel voor elke setting

De collectie van Billiani bevat verschillende typen stoelen die geschikt zijn voor uiteenlopende settings. Zo is de W. collectie geïnspireerd op de klassieke Windsor stoel. De collectie bevat verschillende modellen, waaronder een dinerstoel, barkruk en loungestoel. Dit maakt dat de klassieke, uitnodigende uitstraling van de Windsor stoel nu toegepast kan worden in een scala aan verschillende gelegenheden, variërend van restaurant tot kantoor tot en van hotel tot woning. De klassieke uitstraling van de W. collectie staat in sterk contrast tot de modernere Doll collectie. In deze collectie combineert Billiani haar liefde voor hout met elementen van metaal en geweven riet. De Doll stoelen hebben stuk voor stuk een strakke afwerking gekregen, die in combinatie met de metalen en rieten elementen resulteert in en huiselijke maar moderne uitstraling. De stoelen uit de Doll collectie zijn verkrijgbaar in de uitvoering van diner-en loungestoelen. Deze diner-en loungestoelen voelen zich bijzonder thuis in een omgeving waarin hun moderne, uitnodigende karakter maximaal tot zijn recht komt. Hierbij valt te denken aan hotels of restaurants.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij vrijwel alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you