Billiani: al meer dan 100 jaar Italiaans design

De liefde die Billiani koestert voor stoelen gaat een lange tijd terug. Dit merk verblijdt de wereld namelijk al sinds 1911 met hun prachtige ontwerpen. Hoewel Billiani, door samenwerkingen aan te gaan met verschillende gerenommeerde ontwerpers, altijd meegaat met de tijd en de steeds veranderende wensen van mensen, is één ding onveranderd gebleven: Billiani heeft een grote voorliefde voor het gebruik van hout. De unieke geschiedenis van ieder stuk hout is keer op keer een inspiratiebron voor de totstandkoming van vernieuwende stoelen. Daardoor hebben de stoelen van Billiani een uitzonderlijk karakter, en brengen ze een warme en luxe sfeer mee naar elke ruimte. De stoelen van Billiani zijn niet alleen gemaakt omwille van hun design, maar ook om het dagelijkse comfort van de gebruikers te verbeteren. Dat doet Billiani door delen van zijn stoelen met de hand te vervaardigen. Deze focus op zowel design als comfort maakt de Billiani haar Italiaanse oorsprong eer aandoet.

Een gepaste stoel voor elke setting

De collectie van Billiani bevat verschillende typen stoelen die geschikt zijn voor uiteenlopende settings. Zo is de W. collectie geïnspireerd op de klassieke Windsor stoel. De collectie bevat verschillende modellen, waaronder een dinerstoel, barkruk en loungestoel. Dit maakt dat de klassieke, uitnodigende uitstraling van de Windsor stoel nu toegepast kan worden in een scala aan verschillende gelegenheden, variërend van restaurant tot kantoor tot en van hotel tot woning. De klassieke uitstraling van de W. collectie staat in sterk contrast tot de modernere Doll collectie. In deze collectie combineert Billiani haar liefde voor hout met elementen van metaal en geweven riet. De Doll stoelen hebben stuk voor stuk een strakke afwerking gekregen, die in combinatie met de metalen en rieten elementen resulteert in en huiselijke maar moderne uitstraling. De stoelen uit de Doll collectie zijn verkrijgbaar in de uitvoering van diner-en loungestoelen. Deze diner-en loungestoelen voelen zich bijzonder thuis in een omgeving waarin hun moderne, uitnodigende karakter maximaal tot zijn recht komt. Hierbij valt te denken aan hotels of restaurants.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects