Naar boven

Het merk Fatboy

Het merk Fatboy is sinds de lancering 2002 niet meer weg te denken uit de designwereld. De Finse ontwerper Jukka Setälä bedacht een extra grote zitzak van de hoogste kwaliteit en met een opvallend etiket aan de zijkant. Het was vervolgens de Nederlander Alex Bergman die toekomst zag in de Fatboy zitzak en het product naar ons land haalde. Sinds de lancering van Fatboy zitzak op de Nederlandse markt is het snel gegaan. Fatboy heeft zich ontwikkeld tot een omvangrijk lifestylemerk en de ontwerpen van dit designlabel worden tegenwoordig in meer dan vijftig landen verkocht. Naast de Fatboy zitzak heeft het design label inmiddels ook vloerkleden, parasols en zelfs een Fatboy hangmat op de markt gebracht. Maar ook een Fatboy lamp kon niet achterblijven! Met de lancering van de ‘Edison’ serie heeft Fatboy laten zien dat zij uitstekend weet wat de (Nederlandse) consument graag ziet.

De Edison serie

Zoals gezegd is ‘the Petit’ niet de enige Fatboy lamp in onze collectie. Naast dit exemplaar hebben we namelijk ook nog de Edison the Medium tafellamp en, nog een maatje groter, de Edison the Grand vloerlamp. Waar de medium variant van deze Fatboy lamp nog prima kan doorgaan voor tafellamp, is de ‘Grand’ toch echt een vloerlamp met zijn hoogte van maar liefst 90 centimeter. Beide versies van de Fatboy lamp zijn te bedienen middels een afstandsbediening en zijn ook nog eens volledig dimbaar. Je kunt de lampen ook buiten gebruiken, mits je ze bij regen binnenhaalt. Zo is je tuinfeestje helemaal compleet!

Buitengewone Fatboy lamp

Niet alleen het design van iedere Fatboy lamp is bijzonder, ook de namen zijn uniek. Neem nou de Fatboy RockCoco hanglamp. Zowel de vormgeving als de titel van deze Fatboy lamp zijn afgeleid van de architectuurstijl ‘rococo’ uit de 18e eeuw. Een klassieke kroonluchter in een modern jasje! De transparante kunststof maakt deze Fatboy lamp helemaal van nu. En om ervoor te zorgen dat je bij de tijd blijft, heeft Fatboy een rode draad toegevoegd aan deze eyecatcher. Dankzij het snoer met stekker kun je deze Fatboy lamp gemakkelijk buiten ophangen.

Fatboy lamp bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fatboy. Dat betekent dat wij elke Fatboy lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Fatboy lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Fatboy lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast een Fatboy lamp heeft Flinders ook prachtige zitzakken, hangmatten en poefs van dit merk.