Molinari

Ergens in de Alpen van Italië bevindt zich Molinari. Molinari is als sinds de jaren ’80 het boegbeeld van de Italiaanse sofa’s. Bij Molinari geloven ze in de kracht van mensen. Waar concurrenten de automatisering met open armen ontvangen, doen ze bij Molinari nog alles met de hand. Mensen hebben immers aandacht voor de unieke eigenschappen van elk stuk leer of stof, waardoor ze hier perfect op kunnen inspelen. Zo garandeert Molinari minimale verspilling van grondstoffen, en de mooiste en meest feilloze afwerking die er op de markt te vinden is. Dat Molinari veel waarde hecht aan echte ambacht betekent echter niet dat ze innovatie de rug toekeren. Het tegenovergestelde is zelfs waar. Bij Molinari zijn ze altijd op zoek naar de nieuwste, verbeterde materialen voor hun banken. Zo was Molinari in de jaren ’90 een van de eerste bedrijven die begon met het gebruik van vegetable tanned leer. Dit is een milieuvriendelijke manier om leer af te werken, en gaat dus niet gepaard met het vrijkomen van schadelijke chemicaliën. Deze kenmerkende combinatie van innovatie en traditie resulteert in banken die een mooi design, kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid met elkaar combineren. En hoewel Molinari nog steeds gevestigd is in de Italiaanse Alpen, heeft ook de rest van de wereld dit bijzondere merk ontdekt. Zo heeft het merk inmiddels een eigen showroom in Manhattan, New York. Daarnaast zijn de banken van Molinari te zien in tal van tijdschriften, zoals Residence en Marie Claire.

Klassiek design en modern design, voor elke ruimte geschikt

De producten van Molinari zijn op te delen in twee collecties. Enerzijds is er de Heritage collectie. Deze collectie bevat de ‘klassiekers’. Deze klassiekers zijn echter geenszins ‘standaard’ banken. De collectie bevat een verscheidenheid aan banken met allemaal een eigen persoonlijkheid. Zo is de ‘Fat Boy’ met zijn jonge, extroverte design een robuuste sofa waar je meteen in wilt wegduiken, terwijl de ‘Open Space’  dankzij zijn twee metalen poten een lichte, open indruk maakt. Daarmee is hij ook uitermate geschikt voor kleinere ruimtes!

De Selection collectie omvat de recentere designs. Zo is de ‘Rondo’ met zijn zachte kussens en metalen poten het perfecte huwelijk tussen strak design en warme huiselijkheid, waardoor hij het erg goed doet in bijvoorbeeld ontvangstruimtes. De Selection collectie bevat naast een ruime keuze aan banken ook stoelen, poefs, bijzettafels en tafels. Zo is er ook een Rondo stoel, die u perfect kunt combineren met de Rondo bank.

Bij Molinari laten ze zich ook graag inspireren door kunstenaars. Zo is de ‘Broadway’ tafel waarschijnlijk geïnspireerd op het werk van de Hollandse kunstenaar Piet Mondriaan. De tafel heeft metalen poten, en een houten tafelblad dat met vegetable tanned leer bekleed is. De ‘Broadway’ tafel combineert dus een klassiek kunstwerk met modernere milieuvriendelijke technieken. Laat dat nu net hét motto zijn van dit bijzondere Italiaanse label.

 Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij bijna alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of hebt u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat uw gegevens achter.

Flinders Projects - Works for you