Retourneren

Retourneren

Kan ik een product retourneren of ruilen?

Wil je een product ruilen of retourneren? Geen enkel probleem. Voor zowel online bestellingen als producten die in de Flinders winkel zijn gekocht, geldt een retourmogelijkheid van 30 dagen. Dit wordt ook wel het herroepingsrecht of retourrecht genoemd. Let op! In onderstaande gevallen kun je geen aanspraak maken op het herroepingsrecht:

 • Snoeren die voor jou op maat zijn gesneden;
 • Producten die door Flinders tot stand zijn gekomen in overeenstemming met specifieke wensen van jou als klant zijnde (ook wel op maat gemaakte producten genoemd). Denk hierbij aan op jouw verzoek beklede stoelen, banken en fauteuils.

Hoe retourneer ik een product?

Om één of meerdere producten uit je bestelling te retourneren, doorloop je de volgende stappen:

 1. Meld bij onze afdeling Klantadvies dat je een artikel wilt retourneren. Dit kan per telefoon (020 - 30 30 630, iedere dag van 09.00 - 18.00 uur) of e-mail en is noodzakelijk voor het verwerken van de retourmelding.
 2. Je ontvangt een bevestiging van je retourmelding inclusief een retourcode.
 3. Verpak het te retourneren product in de originele verpakking en zorg ervoor dat het onderweg niet kan beschadigen.
 4. Stuur het product terug naar Flinders (zie adres hieronder). Je kunt het pakket ook verzekerd versturen met PostNL. Neem in geval van een groot pakket  even contact op met de afdeling Klantadvies, dan regelen zij een geschikte koerierservice om de producten terug te zenden. Let op! De kosten hiervoor bedragen € 25. 

  Flinders B.V.
  Westhavenweg 53-3
  1042 AL Amsterdam
   
 5. Je kunt het product ook kosteloos afgeven bij de Flinders Winkel in Zaandam. Wij verzoeken je ook in dit geval de retour vooraf aan te melden bij de afdeling Klantadvies op 020 - 30 30 630 (iedere dag van 09.00 - 18.00 uur). Je geld wordt teruggestort als je retour is verwerkt door onze afdeling Retouren. Dit gebeurt uiterlijk binnen 14 dagen. Ook willen wij je erop attenderen dat de voorraad van onze winkel kleiner is dan de voorraad van onze webshop. 
 6. Zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding storten wij het volledige aankoopbedrag inclusief eventuele kosten van heenzending terug op je rekening. 

Tijdens de bedenktijd van 30 dagen mag je het product natuurlijk uitpakken of gebruiken zoals je dat in de winkel zou doen. Gebruik je het product zodanig dat het niet meer 'als nieuw' verkocht kan worden, dan kan Flinders beslissen dat je minder geld voor het product terugkrijgt. We willen graag een volgende koper ook het product onbeschadigd en in de originele verpakking kunnen aanbieden. Wij vragen hiervoor je begrip. Wil je het product retourneren, dan verzoeken we je vriendelijk het product in de originele verpakking terug te sturen.


Zijn er kosten verbonden aan retourneren?

De verzendkosten voor het retourneren van producten zijn voor jouw rekening. Wij vragen hiervoor je begrip. De kosten van pakketten die onder rembours of ongefrankeerd naar Flinders worden verzonden, verrekenen wij dan ook met het eventueel terug te storten bedrag.


Wat houdt het herroepingsrecht in?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst met Flinders te herroepen. Dit geldt echter niet indien op de productpagina duidelijk is vermeld dat het specifieke product is uitgesloten van het herroepingsrecht (bijvoorbeeld in het geval van op maat gemaakte producten).

De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je het laatste product uit de bestelling fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je Flinders op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping dat je in het toegezonden pakket vindt, of hier kunt downloaden. Je bent hiertoe echter niet verplicht. Als je wel van deze mogelijkheid gebruik maakt, sturen wij je per e-mail een ontvangstbevestiging van je herroeping.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om mede te delen dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht vóór de herroepingstermijn is verstreken.


Wat zijn de gevolgen van herroeping?

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen we je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening brengen.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.


Ik heb een beschadigd of verkeerd product ontvangen

Ondanks onze voorzorgsmaatregelen kan het helaas gebeuren dat een product toch schade oploopt voor of tijdens bezorging. Ook komt het een enkele keer voor dat je het verkeerde product ontvangt. Wij doen er natuurlijk alles aan om deze situaties te voorkomen.

Mocht je toch een beschadigd of verkeerd product hebben ontvangen, neem dan even contact op met de afdeling Klantadvies via 020 - 3030 630 (elke dag 9:00 - 18:00 uur) of info@flinders.nl. Wij zorgen ervoor dat je het juiste, onbeschadigde product zo spoedig mogelijk thuis ontvangt.

Naar boven