Sancal: meubilair met identiteit

Het Spaanse Sancal werd in 1973 opgericht door Santiago Castano Carpena. Hij liet het veilige leventje in vaste dienst achter zich om zich op een persoonlijk project te storten: het ontwerpen, produceren en verkopen van stoelen en modulaire meubelstukken. Sancal was geboren. Sindsdien is de collectie van Sancal flink uitgebreid. Inmiddels biedt het merk ook andere typen meubilair aan. Zo beschikt Sancal vandaag de dag over een uitgebreide collectie sofa’s, krukken, tafels, akoestische panelen, bankjes en woonaccessoires. Gedurende die jaren zijn er echter ook zaken onveranderd gebleven. Zo is het manifest van Sancal nog steeds de rode draad door al het meubilair van Sancal. Daarin wordt betoogd dat design altijd een sterke identiteit moet hebben, maar dat deze niet moet voorkomen dat de meubelstukken niet meer personaliseerbaar zijn. Zo hoopt Sancal haar steentje bij te dragen als het aankomt op het creëren van persoonlijk, eigentijds en intelligent interieur. 

Horeca

Het meubilair van Sancal is moeilijk in een hokje te plaatsen. Dat komt door de grote diversiteit aan stijlen en identiteiten. Wel hebben alle meubelstukken van Sancal met elkaar gemeen dat ze stuk voor stuk bijdragen aan een fijne, huiselijke setting waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat het meubilair van Sancal ontzettend vaak wordt gebruikt om hotels en restaurants in te richten. Voor het creëren van loungesetting wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de Tonella: een zeer comfortabele fauteuil die gesierd wordt door een onderstel dat bestaat uit een half rondje van ijzeren spijlen. Dankzij dit onderstel ontstaat er een grappig grafisch effect, terwijl de stoel optisch gezien juist minder ruimte in beslag neemt. De Tonella wordt vaak vergezeld door een bijzettafeltje uit de collectie van Sancal. In de uitgebreide collectie zijn de Pion, die ondersteund lijkt te worden door een oranje kegel, de minimalistische Tab en de driepotige Tortuga echte favorieten.

Professionele setting

Naast fijn zitmeubilair en goede bureaus en tafels is het op kantoor minstens zo belangrijk dat de ruimtes niet té luidruchtig zijn. Om u een handje te helpen bij het creëren van een prettige werksfeer heeft Sancal een uitgebreide collectie aan akoestische panelen.  Deze panelen absorberen geluidsgolven. Op deze manier wordt het weergalmen van stemmen voorkomen, wat bijdraagt aan een rustige werksfeer waarin iedereen elkaar tóch kan verstaan. De akoestische panelen van Sancal komen in verschillende vormen en maten. De Patchwork collectie is er voor iedereen die de uitstraling van zijn interieur van tijd tot tijd wil veranderen. Deze collectie bestaat namelijk uit 4 losse akoestische, asymmetrische panelen die naar eigen inzicht gecombineerd en verplaatst kunnen worden. Zo ontstaat keer op keer een nieuw patroon. De echte kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Beetle. Dankzij zijn bijzondere kevervorm, dat is samengesteld uit verschillende onderdelen met een andere kleur is dit  grappige object een kunststuk  en akoestische paneel in één. Heeft u de akoestische elementen liever geïntegreerd in het meubilair? De meubelstukken uit de rew collectie zijn voorzien van een akoestische rugleuning, maar vervullen hun zitfunctie er niet minder om.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects