Arne Jacobsen

De Deense Arne Jacobsen ging als architect en ontwerper door het leven. Vroeger had hij één droom voor ogen: schilder worden. Toch wist zijn vader Johan Jacobsen hem de kant van architect op te duwen. Zo volgde hij een studie in architectuur in de hoofdstad van Denemarken. Door zijn enorme passie en gedrevenheid in architectuur en ontwerpen, had hij al snel de bekendste ontwerpen op zijn naam staan. Neem bijvoorbeeld de Mier stoel voor designlabel Fritz Hansen. Mede door dit ontwerp was hij ook professor in uiteraard architectuur op de Koninklijke Deense Kunstacademie. Een stoel die is geïnspireerd op een mier die staat. Een ander bekend ontwerp is de Egg Chair fauteuil. Een loungestoel die door de unieke, omhullende vorm het idee van privacy creëert.

Sorteren op

1-36 van 86 producten

Kenmerkend voor Arne Jacobsen

Arne Jacobsen had een kenmerkende ontwerpstijl waarmee hij wereldbekende ontwerpen op zijn naam heeft staan. Zo kun je deze stijl omschrijven als functioneel, organisch gevormd en elegant. Eenvoud en minimalisme speelden voor hem ook een belangrijke rol in de manier van ontwerpen. Hij bepaalt de vorm van elk ontwerp op basis van de functie die het moet krijgen. Hij heeft voor Fritz Hansen veruit het meest mogen ontwerpen, maar ook voor andere Deense merken als Louis Poulsen, &tradition en HOUE heeft hij zijn talent laten zien. De collecties voor deze merken variëren van stoelen tot tafels en van wandlampen tot banken. Door de toegankelijke eigenschappen die hij elk van zijn ontwerpen heeft meegegeven, maken de ontwerpen nog steeds een grote indruk in de designwereld.

Arne Jacobsen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Arne Jacobsen. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Arne Jacobsen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van Arne Jacobsen gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 2 beoordelingen.

Naar boven