Santa & Cole, minimalistisch design

Sana & Cole werd in 1985 opgericht in Barcelona. Vandaag de dag is het bedrijf daar nog steeds gevestigd. Met grote bevlogenheid houden ze zich daar bezig met de ontwikkeling van nieuw design, waaronder meubelstukken en verlichting. De ontwerpen van Santa & Cole worden gemaakt met het oog op diverse settings. De collectie bevat onder andere designs die ontworpen zijn voor de horecabranche, de kantoorsetting en een privésetting. Santa & Cole werkt niet met een vaste groep designers, maar ambieert juist een podium te bieden aan zowel bekend als opkomend talent. Inmiddels biedt de collectie van Santa & Cole een grote variëteit aan meubelstukken en lampen waaraan maar liefst tachtig ontwerpers hebben meegewerkt. Deze collectie mag misschien ietwat onsamenhangend ogen, maar niets is minder waar. Alle items van Santa & Cole zijn namelijk gemaakt in het kader van de bedrijfsfilosofie: dat het bij het maken van design niet gaat om méér materiaal, details en decoratie, maar de focus juist moet liggen op het selectief gebruik maken van de beste materialen en mooiste details.

Sfeervolle verlichting voor grotere ruimtes en zalen

De collectie verlichting van Santa & Cole omvat veel verlichtingsoplossingen voor in grotere ruimten. Zo heeft de Cirio Oval, die ontworpen werd door Antoni Arola , met zijn lengte van bijna vijf meter een formaat waarvan het moeilijk is om niét onder de indruk te raken. De grote reikwijdte van deze lamp gaat gelukkig niet ten koste van het creëren van een intieme sfeer. Hoe Arola dat klaar heeft gespeeld? Hij heeft de cirkel van de Cirio Oval voorzien van meerdere kleine lampenkappen. Zo ontstaat een ‘zee’ aan lichtjes die niet enkel een verpletterende indruk achterlaat, maar eveneens sfeerverhogend werkt. Bij het samenstellen van de lamp is er de mogelijkheid te kiezen uit drie verschillende lampenkappen. Zo kunt u de lampenkap kiezen die het best samengaat met uw ruimte. Als we één grote lamp uit de collectie van Santa & Cole moeten selecteren die het huiskamergevoel als geen ander uitdraagt, dan zouden we zonder twijfel de Sistema Gran Fonda voordragen. Het basisidee achter deze hanglamp is de fusie van de tafellamp en hanglamp. Dat resulteert in een hanglamp waarin drie lampenkappen rechtop staan. En dat ademt zoveel sfeer en gezelligheid, dat je bijna zou vergeten dat de lamp in zijn geheel 2,5 meter lang is.

‘Urban’ buitenmeubilair: functioneel design op straat

Naast een uitgebreide collectie met verlichting en meubels heeft Santa & Cole nog een andere specialiteit: het inrichten van openbare (buiten)ruimte. Santa & Cole brengt de items uit deze collectie op de markt onder de noemer ‘Urban Elements’. In dit kader biedt Santa & Cole een uitgebreide collectie fietsenrekken aan. Deze varieert van de relatief simplistische Sammy, die plaats biedt aan twee fietsen, tot de futuristische Montana, die door zijn modulaire karakter in grootte aangepast kan worden naar de setting waarin hij gebruikt wordt. Ook afvalbakken voor buiten de deur zijn goed vertegenwoordigd in de Urban collectie. De verschillende modellen zijn geschikt voor in andere settings. Zo is de Bina een groot exemplaar dat verkrijgbaar is in meerdere kleuren. Dat maakt hem bijzonder passend in openbare ruimtes waar getracht wordt afvalscheiding te stimuleren. De Fontana is met zijn ranke uiterlijk en basis die slechts uit één basislijn bestaat een stuk minder lomp en breed, en leent zich daarom uitzonderlijk goed voor op drukke straten of parkjes met smallere paden.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects