Naar boven

Actie: -20% op selectie eettafels en eetkamerstoelen van HAY en -20% op voorradige items uit de Palissade collectie

Je ontvangt nu 20% korting op heel veel eettafels en eetkamerstoelen van HAY. De actie geldt t/m 31 oktober. Je profiteert ook van 20% korting op alle voorradige producten uit de Palissade collectie van HAY. 

Sorteren op

1-36 van 96 producten

Over HAY

HAY is een Deens designmerk en is relatief nieuw, het is namelijk pas opgericht in 2002. Toch zijn de meubels van HAY al ongekend populair. Het doel van HAY was om Deens design weer op de kaart te zetten. Scandinavisch design heeft eigenlijk altijd al in de schijnwerpers gestaan, maar daar bleef Denemarken kennelijk een beetje achter sinds de jaren 50 en 60. Zweeds design kreeg in die tijd bijvoorbeeld wel aandacht. HAY gebruikt graag opvallende kleuren, iets wat niet vaak gedaan werd in de wereld van design. Hierdoor viel HAY op. De meubels kwamen door alle kleuren fris en speels over. Het sprak in ieder geval veel mensen aan, want HAY had in een korte tijd vele designprijzen ontvangen en vele meubels verkocht. Wij vinden dat wel logisch met zo’n prachtmerk.

Ontwerper: Hee Welling

Ontwerper Hee Welling is geboren in 1974 en startte in 1992 met zijn designstudie aan de Art School in Denemarken. Vervolgens studeerde hij Architectuur en Meubilair Design aan de Deense Design School. Hij besloot na zijn afstuderen gelijk een eigen studio te openen. En met succes.Hee Welling werkte al gauw samen met verschillende designmerken, waaronder HAY. De oprichter van HAY heet Rolf Hay. Hij heeft zijn bedrijf dus vernoemd naar zijn achternaam. Er zijn uiteindelijk vele designs voortgekomen uit de samenwerking. Zo ook de About a Chair stoel in 2012. Zo ‘oud’ is deze stoel dus eigenlijk nog niet, relatief is de stoel zelfs jong.Hee Welling is typisch Scandinavisch in het ontwerpen van design. Hiermee bedoelen we dat hij streeft naar een minimalistisch, maar functioneel design. De HAY About a Chair stoel is simplistisch in vormgeving en oogt daardoor zeer verfijnd.

HAY About a Chair serie

De HAY About a Chair Serie is bijzonder divers. Allereerst kun je kiezen uit een kunststof zitting of een beklede versie. Bekledingsmogelijkheden zijn er genoeg; je kunt kiezen voor diverse stoffen van Kvadrat, zoals Hallingdal, Steelcut Trio, Remix, Divina en Divina Melange. Daarnaast zijn er diverse leersoorten mogelijk. De kuip is er met en zonder armleuning en als je kiest voor een kunststof kuip, dan zijn er vele kleuren mogelijk. De About a Chair serie is genummerd, en het nummer geeft een indicatie van het onderstel. Zo hebben de AAC10, AAC20 en AAC21 een vierpoot onderstel dat draaibaar is. Het onderstel is er in chroom, wit en zwart. De AAC11 en AAC21 zijn bekleed.

Flinders is dé HAY About a Chair dealer van Nederland

Flinders is officieel dealer van de HAY About a Chair familie van Hee Welling. We kunnen alle design stoelen leveren. Ben je op zoek naar een specifieke stoel van HAY of heb je een meer technische vraag? Bel dan onze klantenservice 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 - 21:00 uur en in het weekend van 09:00 - 18:00 uur) of neem contact met ons op. Bij Flinders vind je geen namaak. Wij bestellen rechtstreeks bij de producent. Bestel je HAY producten bij Flinders veilig en vertrouwd online. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel waarborg.