Louis Poulsen Panthella

De Louis Poulsen Panthella collectie bestaat uit een aantal prachtexemplaren. Maar waar komt de inspiratie vandaan voor deze collectie? Nou, dat zit zo! De lampen zijn ontworpen door Verner Panton. Het belangrijkste doel van zijn werk is om mensen te stimuleren om hun verbeelding te gebruiken. Het uiteindelijke doel is dat zowel de voet als de kap het licht reflecteren. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Louis Poulsen Panthella tafellamp. Door de slanke, uitgebalanceerde vormen van deze lamp vormt hij een aanwinst voor elke kamer. Wel makkelijk, een lamp die zich eigenlijk overal thuis voelt en zich aan elke omgeving aanpast. Let wel op, want in de buitenlucht vindt deze lamp niet heel prettig. Net zoals dat wij eigenlijk negen van de tien keer het typische koude Hollandse weertje ook niets vinden. 

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-7 van 7 producten Sorteren op 1-7 van 7 producten Terug naar boven

Louis Poulsen: van wijnimporteur tot meesterverlichter

Het verhaal van designmerk Louis Poulsen begint al in 1874. In dat jaar begon Ludvig R. Poulsen een bedrijfje dat wijn importeerde. Helaas niet met veel succes, want het bedrijf stopte na vier jaar. Voor zijn tweede ondernemingspoging, een gereedschapswinkel, huurde Ludvig R. Poulsen zijn neefje Louis in. Hij werd later de naamgever van het verlichtingsmerk dat in 1924 van de grond kwam dankzij een samenwerking met ontwerper Poul Henningsen. Hij ontwierp de allereerste en inmiddels wereldberoemde PH-lamp, en daarmee was de eerste Louis Poulsen hanglamp een feit. Vanaf dat moment is het merk Louis Poulsen niet meer weg te denken uit de wereld van designverlichting en Deens design. Het merk staat voor comfort, functie en ambiance, kenmerken die je bijvoorbeeld terugziet in de Louis Poulsen tafellampen en vloerlampen.

Stijlvolle Louis Poulsen Panthella lampen

De nieuwste tafellamp uit de Panthella familie is de Louis Poulsen Panthella Mini tafellamp. Hij is niet voor niets mini, want hij heeft een diameter van 25 centimeter. Zo kun je hem in elk geval een mooi plekje geven in een lobby, bij een bar of in een woonkamer. Word jij ook zo vrolijk van dit kleurrijke design? Deze tafellamp is in maar liefst elf verschillende kleuren verkrijgbaar, oftewel alle kleuren van de regenboog. Dan vind je in elk geval een kleur die past bij jouw smaak. Ga je liever voor een wat neutralere lamp? Dan heeft Louis Poulsen de Panthella vloerlamp voor jou. De Panthella vloerlamp is een van de populairste ontwerpen van ontwerper Verner Panton. Vroeger was deze lamp ook in tal van kleuren beschikbaar, maar tot op de dag van vandaag wordt alleen de witte versie nog geproduceerd. Heb je al een mooie lamp kunnen ontdekken in deze prachtcollectie?

Louis Poulsen Panthella bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij elk product uit de Louis Poulsen Panthella serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie van Louis Poulsen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Louis Poulsen Panthella collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.