Naar boven

Muuto Design

Het Deense duo Peter Bonnén en Kristian Byrge richtte in 2006 het designlabel Muuto op. De naam van het merk is ontleend aan het Fins, waar ‘Muutos’ zoveel betekent als ‘nieuw perspectief’. De beide heren hebben namelijk de ambitie om de Scandinavische designwereld een nieuwe impuls te geven. Hun ontwerpen zijn dan ook avontuurlijk en vernieuwend. Peter Bonnén en Kristian Byrge zetten Scandinavië dan ook op de kaart als het gaat om design meubelen. Onder de vlag van Muuto bieden zij jonge Scandinavische ontwerpers de kans om in alle vrijheid nieuwe designs te ontwikkelen. Muuto werkt daarnaast samen met gerenommeerde ontwerpers uit Scandinavië, zoals Norway Says, Louise Campbell, Form Us With Love en Harri Koskinen. Ieder jaar komen nieuwe ontwerpen op de markt waardoor de collectie meer en meer volwassen wordt. De collectie van Muuto bestaat uit speelse en kleurrijke ontwerpen, zoals de Muuto poef.

Heerlijk zachte Muuto poefs

Naast de Muuto poef op poten, is er ook een die wat dichter bij de grond leeft: de Muuto Five poef. Deze Five poef van Muuto lijkt een klein ding, maar is pittig voor zijn soort. Of het nu als uitbreiding van je bank is, als extra zitplaats of gewoon als decoratie dient, deze poef doet het altijd goed. De zorgvuldig op maat gemaakte stofbanen, in combinatie met de vijf zacht afgeronde hoeken van de Muuto poef, zorgen voor een interessante look die een toevoeging is voor ieder interieur. De Five poef van Muuto is gemaakt van een houten frame met daaromheen gewatteerd materiaal, wat zorgt voor een heerlijk zachte zitting. Een andere poef van Muuto die met beide benen op de grond staat is de Muuto Rest poef. Deze poef van Muuto hoort bij de Rest bank. Samen vormen ze een ijzersterk team in je woonkamer. De bank zit al heerlijk, maar met de poef erbij kan je niet anders dan heerlijk onderuit zakken!

Muuto poef bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Muuto. Dat betekent dat wij elke Muuto poef kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke poef van Muuto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Muuto poef, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.