Naar boven

Muuto Design

Het Deense duo Peter Bonnén en Kristian Byrge richtte in 2006 het designlabel Muuto op. De naam van het merk is ontleend aan het Fins, waar ‘Muutos’ zoveel betekent als ‘nieuw perspectief’. De beide heren hebben namelijk de ambitie om de Scandinavische designwereld een nieuwe impuls te geven. Hun ontwerpen zijn dan ook avontuurlijk en vernieuwend. Peter Bonnén en Kristian Byrge zetten Scandinavië dan ook op de kaart als het gaat om design meubelen. Onder de vlag van Muuto bieden zij jonge Scandinavische ontwerpers de kans om in alle vrijheid nieuwe designs te ontwikkelen. Muuto werkt daarnaast samen met gerenommeerde ontwerpers uit Scandinavië, zoals Norway Says, Louise Campbell, Form Us With Love en Harri Koskinen. Ieder jaar komen nieuwe ontwerpen op de markt waardoor de collectie meer en meer volwassen wordt. De collectie van Muuto bestaat uit speelse en natuurlijke ontwerpen, zoals de Muuto vloerlampen.

Muuto vloerlamp

Naast het frisse, jonge blaadje is er in de collectie vloerlampen van Muuto ook een speels, volwassen ontwerp: de Muuto Pull vloerlamp. Deze vloerlamp van Muuto is ontworpen door Whatswhat. Whatswat is een designstudio uit Stockholm die in 2010 de Muuto Talent award, en in 2012 de Elle Interior award heeft gewonnen. De Pull vloerlamp van Muuto is een mooi voorbeeld van Scandinavisch design. De hoogte waarop je de kap van de vloerlamp vastzet, bepaal je zelf door te spelen met de lengte van het snoer. De Muuto vloerlamp heeft door de combinatie van zijn witte en naturelle kleuren met de gebruikte materialen van essenhout, kunststof en textiel een prettig natuurlijke uitstraling. Precies de reden waarom de vloerlamp van Muuto zich thuis voelt in ieder interieur!

Muuto vloerlamp bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Muuto. Dat betekent dat wij elke Muuto vloerlamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke vloerlamp van Muuto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Muuto vloerlamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.