Naar boven
Sorteren op

1-2 van 2 producten

Scandinavisch Muuto

Het Deense duo Peter Bonnén en Kristian Byrge richtte in 2006 het designlabel Muuto op. De naam van het merk is ontleend aan het Fins, waar ‘Muutos’ zoveel betekent als ‘nieuw perspectief’. De beide heren hebben namelijk de ambitie om de Scandinavische designwereld een nieuwe impuls te geven. Hun ontwerpen zijn dan ook avontuurlijk en vernieuwend. Peter Bonnén en Kristian Byrge zetten Scandinavië dan ook op de kaart als het gaat om design meubelen. Onder de vlag van Muuto bieden zij daarnaast jonge Scandinavische ontwerpers de kans om in alle vrijheid nieuwe designs te ontwikkelen. Muuto werkt daarnaast samen met gerenommeerde ontwerpers uit Scandinavië, zoals Norway Says, Louise Campbell, Form Us With Love en Harri Koskinen. Ieder jaar komen nieuwe ontwerpen op de markt waardoor de collectie meer en meer volwassen wordt. De collectie van Muuto bestaat uit speelse en eigenzinnige ontwerpen, zoals de Muuto karaffen.

De eigenwijze Muuto karaf

Naast de eigenzinnige Muuto karaf met de oversized kurk, is er nog een karaf die zijn eigen weg gaat. De Muuto Flow karaf 1350 ml heeft namelijk niet één, maar twee openingen: een smalle voor het schenken en een grote voor het bijvullen van het karaf. Deze Muuto karaf is zelfs zo eigenwijs dat hij niet eens is gemaakt van glas, maar van porselein. Gelukkig is hij wel zo aardig om handig van vorm te zijn: de karaf van Muuto ligt goed in de had, waardoor je gemakkelijk je gasten kunt bijschenken met je favoriete wijn. Het ontwerp van Jakob Wagner is door zijn stijlvolle ontwerp ook prachtig als decoratief object. In zijn eentje, maar ook gecombineerd met meerdere Flow karaffen van Muuto. Kortom, een Muuto karaf is dé aanvulling op je servies. Proost!  

Muuto karaf bij Flinders               

Flinders is officieel dealer van de Muuto. Dat betekent dat wij elke Muuto karaf kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke karaf van Muuto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Muuto karaf, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.