Naar boven

Muuto Design

Het Deense duo Peter Bonnén en Kristian Byrge richtte in 2006 het designlabel Muuto op. De naam van het merk is ontleend aan het Fins, waar ‘Muutos’ zoveel betekent als ‘nieuw perspectief’. De beide heren hebben namelijk de ambitie om de Scandinavische designwereld een nieuwe impuls te geven. Hun ontwerpen zijn dan ook avontuurlijk en vernieuwend. Peter Bonnén en Kristian Byrge zetten Scandinavië dan ook op de kaart als het gaat om design meubelen. Onder de vlag van Muuto bieden zij jonge Scandinavische ontwerpers de kans om in alle vrijheid nieuwe designs te ontwikkelen. Muuto werkt daarnaast samen met gerenommeerde ontwerpers uit Scandinavië, zoals Norway Says, Louise Campbell, Form Us With Love en Harri Koskinen. Ieder jaar komen nieuwe ontwerpen op de markt waardoor de collectie meer en meer volwassen wordt. De collectie van Muuto bestaat uit speelse en kleurrijke ontwerpen, zoals de Muuto tafellampen.

Glazen beauty’s

In de collectie tafellampen van Muuto bevinden zich ook schitterende lampen van glas. Neem de Muuto Cosy in grey tafellamp. Deze tafellamp van Muuto houdt er niet van om glashard te liegen, maar toch verbergt hij iets. Binnen zijn glazen wanden vind je zijn geheimpje: een prachtig peertje met een bijzonder gloeidraad. Ook is er de Muuto Cosy in white tafellamp large. Deze tafellamp van Muuto is ontworpen door Harri Koskinen. De glazen beauty laat zien dat elektrische verlichting heel gezellig kan zijn. Creëer binnen no time een knusse sfeer in donkere dagen. De lamp is gemaakt van handgeblazen glas en heeft een snoer met een dimmer. De Cosy in White tafellamp van Muuto is ook verkrijgbaar in een kleinere variant: de Muuto Cosy in white tafellamp small, ideaal voor op een klein nachtkastje of bijzettafeltje!

Muuto tafellampen met armen

Voel je je alleen in het donker? De tafellampen van Muuto ontvangen je met open armen. Zin in een jong fris blaadje in huis? Zet dan de Muuto Leaf tafellamp LED op je bureau. De lamp heeft de vorm van een blaadje aan een tak. Geen wandelende, maar een lichtgevende in dit geval. Het blad van de Muuto tafellamp geeft licht, zijn tak zorgt voor een solide basis. Je bedient deze lamp van Muuto met een touch dimmer door de onderkant van de kap aan te raken. Liever een natuurlijke schoonheid? Dan is de Muuto Wood tafellamp iets voor jou. Deze Muuto tafellamp is een houten lamp die de strijd aangaat met zijn stalen broertjes. En het is al snel te zien dat deze lamp is ontworpen door architecten, want de vorm van de traditionele lamp is nog goed herkenbaar in de houten vorm. Een strijd tussen een saaie metalen lamp of dit stijlvolle exemplaar? Wij weten wel waar wij onze centjes op inzetten.

Muuto tafellamp bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Muuto. Dat betekent dat wij elke Muuto tafellamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke tafellamp van Muuto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Muuto tafellamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Muuto