Muuto Design

Het Deense duo Peter Bonnén en Kristian Byrge richtte in 2006 het designlabel Muuto op. De naam van het merk is ontleend aan het Fins, waar 'Muutos' zoveel betekent als 'nieuw perspectief'. De beide heren hebben namelijk de ambitie om de Scandinavische designwereld een nieuwe impuls te geven. Hun ontwerpen zijn dan ook avontuurlijk en vernieuwend. Peter Bonnén en Kristian Byrge zetten Scandinavië dan ook op de kaart als het gaat om designmeubelen. Onder de vlag van Muuto bieden zij jonge Scandinavische ontwerpers de kans om in alle vrijheid nieuwe designs te ontwikkelen. Muuto werkt daarnaast samen met gerenommeerde ontwerpers uit Scandinavië, zoals Norway Says, Louise Campbell, Form Us With Love en Harri Koskinen. Ieder jaar komen nieuwe ontwerpen op de markt waardoor de collectie meer en meer volwassen wordt. De collectie van Muuto bestaat uit speelse en karakteristieke ontwerpen.

Dé stijlvolle Muuto Compile opruimhelden

Een gesloten kast zorgt er toch vaak voor dat een kamer een stuk voller oogt in tegenstelling tot een open kast, zoals de Muuto Compile 2 kast. Met een open kast creëer je automatisch (gevoelsmatig) wat meer ruimte in je huis. Deze kast is gemaakt van gepoedercoat staal en heeft een extra plankje waar je enkele spullen op kunt zetten. Het assortiment kasten van Muuto Compile bestaat uit acht verschillende varianten (en maten). Wie weet heb je ruimte voor een reuze opruimheld? Dan stellen we je graag voor aan de Muuto Compile 8 kast. Deze kast heeft een breedte van maar liefst 244,5 centimeter, een hoogte van 183 centimeter en een diepte van 42 centimeter. Heb jij een mooie wand vrij voor deze beauty? Als je voorkeur toch uitgaat naar een tussenmaatje, dan zou je kunnen kiezen voor een lage, brede uitvoering: de Muuto Compile 5 kast.

Muuto Compile bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Muuto. Dat betekent dat wij alle Muuto Compile kasten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Muuto Compile kast en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je kast uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.