Naar boven

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgenden, opende hij een meubelproductiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30 toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het stoombuigen van hout. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Mier stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen lampen. Fritz Hansen haalt hiermee het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

Fritz Hansen Egg: er was eens…

Er was eens… Zo beginnen meestal de mooiste sprookjes. Fritz Hansen kent een lange, maar mooie geschiedenis. Je zou het bijna een sprookje kunnen noemen. Het begon allemaal aan het eind van de jaren 50. Arne Jacobsen ontwierp het Royal Hotel in Copenhagen. Voor het interieur kwam hij met de Fritz Hansen Egg Chair loungestoel. Meestal zie je in een hotel voornamelijk rechte, horizontale en verticale lijnen. De Egg Chair daarentegen is net een beetje anders door zijn organische vorm. Jacobsen begon zijn ontwerp door een sculptuur van klei te maken. Zo kon hij de vorm perfectioneren. Vervolgens gebruikte hij een mal om de schil te maken van synthetisch schuim die daarna nog eens met stof werd bekleed. Deze loungestoel werd ontworpen voor de ontvangstruimte van het hotel. Zijn unieke vorm zorgt ervoor dat je het idee hebt van privacy in een publieke ruimte.

Fritz Hansen Egg bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle producten uit de Fritz Hansen Egg collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.