Naar boven

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgenden opende hij een meubel productiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30, toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het stoom buigen van hout. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Mier stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen lampen. Fritz Hansen haalt hiermee het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

Dineren in stijl aan de Fritz Hansen Analog tafels

Wie weet is het gezin te groot voor het kleinste exemplaar? Gelukkig heeft Fritz Hansen overal aan gedacht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een maatje groter: de Fritz Hansen Analog JH63 tafel 185x105. Deze tafel is lekker multifunctioneel, want je kunt hem prima inzetten voor een fijn familiediner, maar je kunt hem ook gebruiken voor een uitgebreide studeersessie of om lekker ontspannen je lievelingsboek te lezen. It’s your choice! Kun je geen genoeg krijgen van deze serie tafels? Dan stellen we je graag voor aan de grootste tafel van het stel: de Fritz Hansen Analog JH83 tafel 245x105. Laat dat uitgebreide diner met de hele familie maar beginnen. Eet smakelijk vast!

Fritz Hansen Analog bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle Fritz Hansen Analog tafels kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze serie en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je tafel uit deze serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.