Naar boven

Fritz Hansen designs

Kun je het je voorstellen? Het designlabel Fritz Hansen is al meer dan 140 jaar oud! In 1872 zette de Deense Fritz Hansen in Kopenhagen zijn eerste stappen als meubelmaker en –handelaar. Zijn bedrijf groeide als kool, en aan het begin van de 20e eeuw had hij zijn naam als topontwerper al gevestigd. Dit trok verschillende topontwerpers aan, zoals Hans. J. Wegner (bekend van de Wishbone Chair) en Arne Jacobsen. Deze laatste designer is verantwoordelijk voor een aantal van de populairste ontwerpen van het Fritz Hansen label, zoals de Mier stoel en natuurlijk de beroemde Fritz Hansen Vlinderstoel. Welk van de iconische ontwerpen van Fritz Hansen vind jij het mooist?

Van model 3107 naar Vlinderstoel

Wist je dat de Fritz Hansen Vlinderstoel eigenlijk de ‘Serie 7, Model 3107’ is? Dat is nogal een mondvol, dus het duurde niet lang voordat de bijnaam Vlinderstoel geboren werd. Het bijzondere van deze stoel is dat het ontwerp het resultaat is van een uitgebreid trial and error proces: designer Arne Jacobsen ontdekte een nieuwe techniek om hout in drie dimensies te buigen. De Fritz Hansen Vlinderstoel naturel fineer is misschien wel de puurste variant van de vlinderstoel. Prachtig gebogen hout, niet meer en niet minder. Deze Fritz Hansen Vlinderstoel is standaard leverbaar in maar liefst tien verschillende soorten houtfineer, variërend van licht hout zoals esdoornfineer tot donkerder hout zoals walnootfineer.

Fritz Hansen Vlinderstoel: vrolijke klassieker

Ongelooflijk! Wist je dat de Fritz Hansen Vlinderstoel gekleurd essen in wel negen kleuren verkrijgbaar is? En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Fritz Hansen in 2015 nog eens tien extra kleuren aan het assortiment toegevoegd. Daarbij kun je ook nog eens kiezen hoe hoog de stoel moet zijn: de Fritz Hansen Vlinderstoel is met een zithoogte van 44, 46,5 of 48,5 centimeter verkrijgbaar. Keuzestress? Dit is nog niks! Want je kunt je Fritz Hansen Vlinderstoel ook laten bekleden. Dit geeft meteen een luxe en comfortabele uitstraling. Wat dacht je van canvas voor een natuurlijke look? Of als je van stoerder houdt, laat dan de stoel bekleden met tuigleer. Ben je duizelig van alle keuzes? Ga even rustig zitten, neem plaats op zo’n mooie Fritz Hansen Vlinderstoel en adem diep in en uit. Zit goed hè?

Fritz Hansen Vlinderstoel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van de Fritz Hansen Vlinderstoel. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen Vlinderstoel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van de Fritz Hansen Vlinderstoel serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Fritz Hansen Vlinderstoel collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.