Het succes van Fritz Hansen

Het Deense designlabel Fritz Hansen is er één met een rijke historie. In 1872 richt houtbewerker Fritz Hansen een eigen bedrijf op in Kopenhagen. Enkele jaren later opent hij de deuren van zijn meubelproductiebedrijf en na twee jaar komt daar ook een succesvolle werkplaats bij. Het grote succes en de uitzonderlijke kwaliteit van Fritz Hansen blijkt wel uit de prestigieuze opdrachten die het design label mag uitvoeren, zoals de inrichting van paleis Christiansborg, de Universiteitsbibliotheek, en het Hooggerechtshof in Kopenhagen. In de jaren die volgen neemt ook zoon Christian E. Hansen deel in het bedrijf en ontstaat een innige samenwerking met ontwerper Arne Jacobsen. Hij is één van de drie talenten achter de Fritz Hansen Table Series, een zeer succesvolle collectie tafels.

Fritz Hansen Table Series: ovaal staat centraal

Zoals gezegd is de basis voor de Fritz Hansen Table Series ooit op straat gelegd. Ontwerper Piet Hein raakte gefascineerd door de vormgeving van een nieuw soort rotonde in Stockholm, Zweden. Hij besloot aan de slag te gaan met de ellips en zo is de Fritz Hansen Table Series ontstaan. De ovaalvorm zie je bijvoorbeeld terug in de B613 tafel en de B616 tafel, die leverbaar zijn met maar liefst acht verschillende uitvoeringen van het tafelblad. Zo kun je kiezen voor een Fritz Hansen Table Series tafel met een blad van wit laminaat en aluminium rand, of eentje met walnoot fineer blad en fineer rand. Ook in de A603 tafel zie je de ellips terug, dankzij de afgeronde hoeken van de in principe vierkante tafel. De enkele poot onder deze Fritz Hansen Table Series tafel zorgt bovendien voor een elegante uitstraling. Aan tafel!

Op de thee bij Fritz Hansen

De Fritz Hansen Table Series collectie is niet alleen geschikt voor eet- en zakelijke gelegenheden. Aan de A203 salontafel, bijvoorbeeld, kun je prima een kopje thee serveren. Ook de Fritz Hansen Table Series A222 salontafel leent zich hier prima voor. Met een diameter van 75 centimeter is dit exemplaar iets kleiner dan zijn grote broer uit de Fritz Hansen Table Series, de A223 salontafel. Deze heeft een diameter van maar liefst 90 centimeter en een onderstel van mat gepolijst aluminium en staalbuis. Net als alle andere tafels uit de Fritz Hansen Table Series krijg je op dit ontwerp maar liefst vijf jaar garantie.

Fritz Hansen Table Series bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij elk product uit de Fritz Hansen Table Series kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Fritz Hansen Table Series en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Fritz Hansen Table Series tafel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.