Naar boven

Fritz Hansen kussens

Fleur je huis op met de kussens van Fritz Hansen. Kussens vormen een goede manier om je woonkamer een stijlvolle en persoonlijke uitstraling te geven. Neem bijvoorbeeld het Fritz Hansen Jaime Hayon kussen 58x37. Het artistieke kussen is ontworpen door Jaime Hayon en zorgt voor een kleurrijke en vrolijke sfeer in jouw interieur. Het creatieve patroon springt meteen in het oog en verraadt dat Jaime Hayon naast een designer ook een kunstenaar is. Het stijlvolle kussen is gevuld met flossflakes. Dit zijn kunstmatige sneeuwvlokken die gevuld zijn met lucht waardoor het kussen zijn veerkracht behoudt.  Het kussen behoort tot de Objects collectie van Fritz Hansen. De hele collectie bevat een vleugje Scandinavisch design en geeft je interieur een unieke twist. Het is tijd om de andere eigentijdse kussens van dit merk te ontdekken.

Over Fritz Hansen

Het Deense designlabel Fritz Hansen heeft een rijke geschiedenis. Fritz Hansen begon als houtbewerker en richtte in 1872 zijn eigen bedrijf op in Kopenhagen. In 1885 opende hij de deuren van zijn meubelproductiebedrijf en twee jaar daarna ook een werkplaats in Christainshavn. De liefde voor de ontwerpen bleek wel door het grote orderaantal dat hij in de eerste decennia wist te ontvangen. Het succes heeft hij echter niet alleen aan zichzelf te danken. Hij heeft met verschillende ontwerpers samengewerkt. In het rijkgevulde assortiment vind je meubels, verlichting en accessoires waarmee jij je interieur een boost kunt geven. Ook de kussens van Fritz Hansen mogen hier niet in ontbreken. Bekijk eens het zachtste kussen uit de hele collectie: het Fritz Hansen Aiayu kussen 60x40 dat is gemaakt van babylama wol en linnen.

Kussens van Fritz Hansen door Arne Jacobsen

De Deense Arne Jacobsen ging als architect en ontwerper door het leven. Door zijn enorme passie en gedrevenheid had hij al snel de bekendste ontwerpen op zijn naam staan. Dit is niet altijd zo geweest, want hij had vroeger één droom: schilder worden. Toch wist zijn vader Johan Jacobsen hem de kant van architect op te duwen. Nu is Arne Jacobsen niet meer weg te denken uit de designwereld met zijn kenmerkende ontwerpstijl. Zijn stijl kun je omschrijven als functioneel, organische gevormd en elegant. De ontwerper heeft veruit het meest mogen ontwerpen voor Fritz Hansen, maar ook voor andere Deense merken als Louis Poulsen, &tradition en HOUE. Bekijk eens de twee kussens die zijn vernoemd naar en ontworpen door Arne Jacobsen: het Arne Jacobsen kussen 50x50 en het Arne Jacobsen kussen 60x40. De kussens bewijzen dat comfort en een mooi design elkaar niet uitsluiten.

Fritz Hansen kussens bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij alle Fritz Hansen kussens kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.