Naar boven

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgden opende hij een meubel productiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30, toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het buigen van hout door middel van stoom. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Mier stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen lampen, waaronder de KAISER idell wandlamp. Fritz Hansen haalt hiermee het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

Aan tafel!

Hoogwaardige materialen en kwaliteit staan bij de Fritz Hansen lampen hoog in het vaandel. Zo ook bij de verschillende tafellampen van het Deense merk. Ontwerper Dell was van huis uit zilversmid, wat goed terug te zien is in de lampen. Als je bijvoorbeeld naar de lampenkap van de KAISER idell kantelbare tafellamp en KAISER idell small tafellamp kijkt, zie je dat de verchroomde elementen er perfect uitzien. En dat is niet zo gek, als je weet dat deze elementen met de hand gepolijst worden. Mag het allemaal wel wat spannender? Dan komt de KAISER idell Luxus tafellamp goed van pas. Deze lamp van Fritz Hansen verwierf zijn faam in de jaren ‘60 en ‘70 in Duitse Krimi’s. Al snel werd de tafellamp de Inspector's lamp genoemd. Voor welke tafellamp je ook gaat, je hebt altijd een klassieker aan tafel.

De lampen van Fritz Hansen

Alle Fritz Hansen lampen zijn voorzien van een echtheidscertificaat. Op de fittingdop van de kap staat het signatuur 'Original KAISER-idell'. Als je bij Flinders bijvoorbeeld een KAISER idell Luxus vloerlamp bestelt, weet je zeker dat je ‘the real deal’ in huis haalt. Ook een echte hoogvlieger is de KAISER idell Scissor wandlamp. Dit karakteristieke design is gebaseerd op het ontwerp van de schaar, wat er voor zorgt dat je de Fritz Hansen lamp kan in- en uitschuiven. Perfect dus voor het belichten van een kunstwerk, het lezen van een tijdschrift op de bank of gewoon om een ruimtelijk effect te geven aan de kamer. Voor dit laatste is de KAISER idell kantelbare vloerlamp ook erg geschikt. De beweegbare armatuur maakt deze lamp van Fritz Hansen erg flexibel. Allemaal indrukwekkende ontwerpen als je het ons vraagt.

Fritz Hansen lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Fritz Hansen lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.