Naar boven
Sorteren op

1-32 van 32 producten

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgenden opende hij een meubel productiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30, toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het stoombuigen van hout. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Mier stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen tafels met de bijzondere tafelpoten die richting tafelblad in vieren vertakken. Fritz Hansen haalt het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

De B van Bijzonder

Een design uit de vorige eeuw inpassen in een modern interieur? De B-serie tafels van Fritz Hansen bewijst dat het mogelijk is. Sterker nog: het is juist heel mooi. Het klassieke ontwerp stamt uit de jaren 60 maar is dankzij het tijdloze ontwerp ook nu nog heel populair. De Fritz Hansen tafels zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Zo is er de B603 tafel, een ronde tafel van 100 centimeter breed. Liever een maatje groter? Dan is de Fritz Hansen tafel in ellipsvorm, de B616 tafel van 170 centimeter, een goed alternatief. En ben je meer van de rechte dan van de afgeronde tafels? Ga dan voor de B631 tafel. Deze Fritz Hansen tafel van 80 bij 80 centimeter is perfect als kleine eettafel of compacte vergadertafel. Welke je ook kiest, je haalt altijd een bijzondere tafel in huis. Met een hoofdletter B.

Aan tafel met Fritz Hansen

De collectie tafels van Fritz Hansen is ontworpen door drie grote namen in de designwereld: Piet Hein, Bruno Mathsson en Arne Jacobsen. Dit designtrio werd geïnspireerd door een verkeerssituatie in Stockholm, waar een bijzondere rotonde in de vorm van een superellips werd aangelegd. Deze vorm zie je terug in de A203 salontafel. Deze Fritz Hansen tafel combineert prachtig afgeronde hoeken met een stijlvol vierpoots onderstel van mat gepolijst aluminium en verchroomd staalbuis. Ook varianten op de ellipsvorm zijn gebruikt voor Fritz Hansen tafels, zoals de vierkante A631 tafel en de ronde A623 tafel. Voor welke supervorm kies jij?

Fritz Hansen tafel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen tafels. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen tafel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Fritz Hansen tafel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen tafel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.