Naar boven

Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgden opende hij een meubel productiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30, toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het buigen van hout door middel van stoom. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Mier stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen tafels met de bijzondere tafelpoten die richting tafelblad in vieren vertakken. Fritz Hansen haalt het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

De grote namen achter de Fritz Hansen salontafel

De Fritz Hansen salontafels zijn ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Piet Hein, Bruno Mathsson en Arne Jacobsen. De drie waren in Stockholm toen Piet Hein werd geïnspireerd door een verkeerssituatie in Sergels Torg. Daar werd namelijk een super-elliptische rotonde geïntroduceerd. De drie gingen hiermee aan de slag. Al snel stond de basis van de Fritz Hansen A203 salontafel en de Fritz Hansen A223 salontafel als een paal bovenwater. Door steeds te variëren op de ovaal-vorm ontstond een serie elegante tafels die in elk formaat steeds weer mooi uit de hoek komen. Het onderstel is gemaakt van mat gepolijst aluminium en verchroomd staalbuis. Dit geeft de tafel zijn stoere kant. Het tafelblad is leverbaar in maar liefst acht verschillende uitvoeringen in fineer en laminaat.

Fritz Hansen salontafel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen salontafel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Fritz Hansen salontafel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen salontafel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.