Fritz Hansen: van houtbewerker naar designlabel

Het designlabel Fritz Hansen kent een lange en rijke geschiedenis. Het begon allemaal in 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de jaren die daarop volgden opende hij een meubel productiebedrijf en een werkplaats. De doorbraak voor Fritz Hansen kwam in de jaren 30, toen zoon Christian E. Hansen begon te experimenteren met het buigen van hout door middel van stoom. Veel beroemde stoelen zijn op deze manier ontstaan, zoals de Mier stoel en de Vlinderstoel. Ook andere ontwerpen uit deze periode zijn nog steeds ongekend populair, zoals de Fritz Hansen bijzettafels met de bijzondere tafelpoten die richting tafelblad in vieren vertakken. Fritz Hansen haalt het beste van de vorige eeuw naar onze tijd.

Multifunctionele Fritz Hansen design bijzettafels

De Fritz Hansen bijzettafels zijn ontworpen door de Deen Kasper Salto. Hij wilde een functionele bijzettafel ontwerpen en dat is zeker geslaagd. De Little Friend verstelbare bijzettafel met fineer tafelblad van Fritz Hansen is niet alleen in hoogte verstelbaar, hij is ook nog eens licht van gewicht. En daardoor kan je de bijzettafel van Fritz Hansen eenvoudig verplaatsen. Het handvat aan de rand van het tafelblad helpt hier nog een extra handje bij. De Fritz Hansen bijzettafel is verkrijgbaar in talloze verschillende uitvoeringen. Of wat dacht je van de Tray table bijzettafel van Fritz Hansen? Deze eiken bijzettafel is in de jaren '50 ontworpen door het duo Willumsen en Engholm. Dit ontwerp heeft dus al de tand des tijds doorstaan. Het tafelblad zit los, en kun je zo dus makkelijk gebruiken als dienblad. Deze bijzettafel is dus zowel mooi als praktisch.

Fritz Hansen bijzettafel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen bijzettafel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Fritz Hansen bijzettafel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen bijzettafel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.