Naar boven

Artemide voor altijd

Dit Italiaanse merk is een van de grote namen binnen de wereld van verlichting. Hun verhaal begint in 1960 in Milaan. Het bleef alleen niet lang binnen de Italiaanse landsgrenzen. Inmiddels verkoopt het merk hun lampen in bijna honderd verschillende landen. Ze blijven het assortiment vernieuwen en uitbreiden, maar verkopen ook nog steeds de ‘oude’ ontwerpen die inmiddels klassiekers zijn geworden. Zoals de Tolomeo serie die in 1987 is ontworpen door Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina. Dit tijdloze ontwerp heeft inmiddels verschillende families gekregen waar de Tolomeo Faretto er een van is. Het ontwerp heeft de voorbijgaande modegrillen overleefd en zal dat zeker in de toekomst ook doen. Wanneer je een van deze wandlampen in huis haalt weet je: dit is een blijvertje.

In de spotlight zetten met Artemide Tolomeo Faretto lampen

Deze serie van het beroemde Tolomeo ontwerp heeft de naam Faretto gekregen, wat spotlight betekent in het Italiaans. Deze wandlampen kun je namelijk verschillende kanten opdraaien. Je kiest zelf waar ze hun licht opschijnen en wie of wat jij in de spotlight wilt zetten dus. Dat maakt de wandlamp naast zijn uiterlijke kwaliteiten ook nog eens heel erg functioneel. Of het nou de woonkamer, slaapkamer, gang of keuken is. De Tolomeo Faretto wandlamp komt overal van pas. Een leuk detail over het ontwerp: aan de bovenkant van de kap zit een opening. Hij schijnt dus ook licht naar boven. Of naar de andere zijkant, het is maar net welke kant je de kap op hebt gedraaid.

Artemide Tolomeo Faretto bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij alle lampen uit de Artemide Tolomeo Faretto collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.