Naar boven

Artemide: innovatief ontwerpen

Artemide is in 1960 als een studio in Milaan opgericht door de ontwerpers Ernesto Gismondi en Sergio Mazza. Inmiddels is de studio een wereldwijd bekend merk geworden. Een volledig bedrijf met verkooppunten in bijna honderd verschillende landen. Sinds de oprichting zorgen ze dat ze op een innovatieve manier naar het begrip verlichting blijven kijken. Technologie wordt daar een steeds belangrijker onderdeel van. Ze werken daarom niet enkel met ontwerpers, maar ook met technische experts. Artemide probeert beide werelden samen te smelten om zo het licht voor de toekomst te ontwerpen. Het feit dat sommige modellen uit deze serie te bedienen zijn vanuit een app is daar een mooi voorbeeld van.

Artemide bestuurt met een app de Nur lampen

Je kunt tegenwoordig steeds meer aansturen vanaf je telefoon. Je muziek, de verwarming, de stofzuiger en vanaf nu ook je verlichting. Artemide heeft namelijk een app ontwikkeld die het mogelijk maakt via bluetooth je lamp te bedienen. Ook in de Nur serie zijn twee modellen voorzien van deze technologie: de Nur hanglamp LED dimbaar via smartphone en de Nur Gloss hanglamp LED dimbaar via smartphone. De Gloss versie is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. In moderne kleuren zoals zwart of wit, maar ook in het groen of oranje wat de lamp een beetje een retro uiterlijk geeft. Verras je bezoek door aan tafel halverwege de avond het licht ineens te dimmen voor een nog intiemere sfeer. Of gebruik het wanneer je net helemaal gesetteld bent op de bank voor een film en het blijkt dat het licht te fel is. Het zal je verbazen hoeveel gemak deze app je brengt.

Artemide Nur bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij alle lampen uit de Artemide Nur collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.