Artemide Tolomeo

Artemide Tolomeo is een unieke serie design lampen, geproduceerd door het Italiaanse design label Artemide. De design lampen zijn ontworpen door twee beroemde ontwerpers, Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina. In de Artemide Tolomeo serie vind je prachtige tafellampen, vloerlampen, hanglampen en wandlampen. De collectie is zeer compleet en past in werkelijk ieder interieur. De lampen zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen. Vaak met een onderstel of frame in aluminium of zwart gepoedercoat. Met of zonder dimmer. En met verschillende lichtbronnen (halogeen, LED, Fluor). Daarnaast kun je kiezen voor aluminium kappen, maar ook lampenkappen van perkament en satijn grijs ... in verschillende formaten (snap je het nog?). Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je inspireren door deze fantastische serie Artemide Tolomeo.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 101 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 101 producten Terug naar boven

Artemide Tolomeo

Het zou je niet verbazen, maar de Artemide Tolomeo serie is de meest populaire design lampen familie ter wereld. Sinds de start in 1986 is deze lamp niet meer weg te denken in menig kantoor, museum, instelling, woonkamer of slaapkamer. Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina hebben een unieke en tijdloze lamp ontwikkeld. Want tot op de dag van vandaag is de Artemide Tolomeo razend populair. En terecht. De design lamp zit gewoon sterk in elkaar. Hij is veelzijdig en zowel te verkrijgen als vloerlamp, hanglamp, tafellamp, wandlamp of plafondlamp. Bekend zijn de armen van de Artemide Tolomeo, die zijn voorzien van een gepatenteerd veersysteem. Hiermee kun je de lamp in elke gewenste richting draaien. En door het gebruik van diverse soorten lampenkappen (satijn grijs, perkament papier, aluminium in diverse kleuren) is de verschijning van de lamp telkens weer totaal verschillend. Met de Artemide Tolomeo kun je zelf je eigen droomlamp samenstellen. Laat je verrassen door deze veelzijdige design klassieker!

Tolomeo hanglampen

Ben je op zoek naar een unieke hanglamp voor de woonkamer, hal of slaapkamer? De Tolomeo hanglamp is een fenomeen in de designwereld. Je kunt er alle kanten mee op, want er zijn vele varianten te verkrijgen. Verschillende modellen, om te beginnen. Met één grote lampenkap, of juist met twee kleinere kappen. Ook bestaat de Artemide Tolomeo hanglamp in verschillende uitvoeringen. Van aluminium, van papier of van stof. In crème kleur of zwart.

LED varianten van Tolomeo lampen

Het Italiaanse merk Artemide loopt voorop in de lichttechnologie. Het merk heeft LED technologie dan ook volledig omarmt. LED verlichting is energiezuinig en duurzaam. Het milieu wordt er veel minder door belast vergeleken met andere lichtbronnen. Zoals gloeilampen of halogeen. Ook een voordeel is dat LED verlichting niet zo heet wordt. En, je doet zeer lang met een LED lamp. Wel zo’n vijftien tot twintig jaar. Artemide heeft van veel Tolomeo-lampen een speciale LED uitvoering gemaakt. In LED verlichting ligt immers de toekomst.

Tolomeo vloerlampen

De Tolomeo vloerlampen zijn echte designklassiekers. Regelmatig is de Tolomeo Mega Terra vloerlamp te zien in woon- en designbladen. Ook in hotels en restaurant is deze lamp een populaire gast. Het is een fraaie, ranke lamp met meerdere scharnieren, zodat je hem prettig kunt richten zoals je dat wilt. Hij is er in een creme-kleur of in het zwart. Omdat je zoveel kunt kiezen is de Tolomeo vloerlamp voor ieders interieur geschikt.

Geschiedenis van de Tolomeo serie van Artemide

Artemide is een Italiaans designverlichtingsmerk dat vele klassiekers op zijn naam heeft staan. Het bedrijf werd opgericht in 1960 en werkt met befaamde ontwerpers van alle windstreken. Over de hele wereld zijn vele huizen en kantoren ingericht met de designlampen van Artemide. Waaronder een heleboel Tolomeo-lampen. De Tolomeo-bureaulamp is een echt icoon van Italiaanse modern design geworden. Het eerste model bestaat uit een zware voet, twee rechte gepolijst aluminium armdelen (elk ongeveer 45 centimeter lang) en een matte aluminium reflectorkop die 360° kan draaien. Stalen spankabels, bevestigd aan veren in de armen, verbergen de constante spanning en structuur volledig. Tolomeo is de Italiaanse versie van de naam Ptolemaeus . In de dot-com periode werd de Tolomeo-lamp een symbool van massaconsumptie en een hoog designbewustzijn in hightech bedrijven, en in de architectonische en grafische ontwerpbureaus. De Tolomeo-lamp won de Compasso d' Oro designprijs in 1989. En sindsdien hebben de ontwerpers zeker niet op hun lauweren gerust: de een na de andere variatie kwam tot stand. Wij zijn Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina dan ook zeer dankbaar voor deze prachtige designklassiekers.