Artemide Tolomeo Lettura

Leeslamp Artemide Tolomeo Lettura is onderdeel van de Tolomeo-serie, waar dit Italiaanse verlichtingsmerk eind jaren ’80 furore mee maakte. De Artemide Tolomeo Lettura heeft alle aandacht en lof meer dan verdiend. Deze perfecte leeslamp doet zijn naam eer aan: ‘lettura’ betekent namelijk lectuur in het Italiaans. Het kenmerkende veersysteem van de Artemide Tolomeo Lettura zorgt ervoor dat je het licht zo kantelt en draait dat het altijd schijnt waar jij wilt. Dankzij de duurzame kwaliteit van de Artemide Tolomeo Lettura lampen gaan ze vele jaren mee. Het is geen uitzondering dat mensen die eind jaren ’80 een Artemide Tolomeo Lettura kochten, nog iedere dag genieten van de perfect verende leeslamp. Ben je dus op zoek naar de ideale lamp voor jarenlang leesplezier? Dan is de Artemide Tolomeo Lettura hier het juiste antwoord op.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-4 van 4 producten Sorteren op 1-4 van 4 producten Terug naar boven

Artemide: een Italiaans stijlicoon

Als je het over Italiaans design hebt, zal Artemide een van de eerste namen zijn die genoemd wordt. Het Milanese label ontwerpt sinds 1958 verlichting en is inmiddels uitgegroeid tot het meest gerenommeerde designverlichtingsmerk ter wereld. En dat is ook niet gek, als je kijkt naar de stijlvolle ontwerpen, uitstekende kwaliteit en de diverse samenwerkingen met bekende designers. Waarschijnlijk heb je de lampen van Artemide al regelmatig ergens zien hangen. De brede collectie lampen, van vloer tot plafond, biedt namelijk voor ieder verlichtingsvraagstuk een oplossing. Zowel thuis als op kantoor en in een publieke ruimte doet Artemide het geweldig. De meest bekende productielijn is ongetwijfeld de Tolomeo-serie, die in 1987 werd ontworpen door Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina. Inmiddels kent deze serie meer dan 60 lampen. In de Artemide Tolomeo Lettura hebben al veel mensen hun ideale leeslamp gevonden.

Verlicht lezen met Artemide Tolomeo Lettura

De Artemide Tolomeo Lettura is zeer goed geslaagd als leeslamp. De basis van dit ontwerp wordt gevormd door de Artemide Tolomeo Lettura vloerlamp retrofit aluminium. Het eenvoudige design van de lamp zorgt voor een prettige lichtbundel zonder alle aandacht naar zich toe te trekken. Zo kan jij je concentreren op je boek. De Artemide Tolomeo Lettura vloerlamp LED is van hetzelfde ontwerp, maar dan uitgerust met een energiezuinige LED-lamp. Deze lampen gaan jaren mee en verbruiken weinig stroom. Zonder schuldgevoel nachtenlang lezen dus! Bovendien wordt de lamp niet warm, dus kun je je er ook niet per ongeluk aan branden.

Elegante verschijning

Liever een lamp die nog minder opvalt in het donker? Kijk dan eens naar de Artemide Tolomeo Lettura vloerlamp retrofit zwart. Het stemmige zwart zal in sommige huiskamers beter staan dan het glimmende zilver van het basisontwerp. Voor wie graag leest bij opvallend elegant licht, is de Artemide Tolomeo Lettura Basculante vloerlamp een goede optie. De stijlvolle kap, van perkament of satijn, verspreidt het licht zacht door de ruimte. Zo heb je naast een leeslamp ook mooie sfeerverlichting. Elke Artemide Tolomeo Lettura lamp is uitgevoerd met het Artemide-veersysteem. De twee armen zijn verstelbaar en de kap draait alle kanten op. Zo lees je met een Artemide Tolomeo Lettura hoe, waar en wanneer je wilt.

Artemide Tolomeo Lettura bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij elke Artemide Tolomeo Lettura lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Artemide Tolomeo Lettura lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Artemide Tolomeo Lettura lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast Tolomeo Lettura heeft Artemide ook prachtige lampen in onder andere de series Pirce en Nur.