Artemide IN-EI

De Artemide IN-El collectie is een verzameling van bijzondere lampen, geproduceerd door het Italiaanse label Artemide. De letterlijke betekenis van de naam van de collectie, IN-EI, is ‘schaduw’. En meteen dit raakt al aan de aard van het design van deze mooie lampen. En dan hebben we het nog niet eens over de veelzijdigheid van de ontwerpen van de Artemide IN-El serie. Hoe langer je naar deze lampen kijkt, hoe meer je je beseft hoe mooi de ontwerpen eigenlijk in elkaar zitten. En toch zijn ze allemaal ook weer heel uniek en ontstaan uit een uniek idee. Ook al bestaan ze uit hetzelfde principe, de lampen hebben allemaal een eigen karakter.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-4 van 4 producten Sorteren op 1-4 van 4 producten Terug naar boven

Artemide: Italiaanse schoonheid

Als je het over Italiaans design hebt, zal Artemide een van de eerste namen zijn die genoemd wordt. Het Milanese label ontwerpt sinds 1958 verlichting en is inmiddels uitgegroeid tot het meest gerenommeerde designverlichtingsmerk ter wereld. En dat is ook niet gek, als je kijkt naar de stijlvolle ontwerpen, de uitstekende kwaliteit en de diverse samenwerkingen met bekende designers. Waarschijnlijk heb je de lampen van Artemide al regelmatig ergens zien hangen. De brede collectie lampen, van vloer tot plafond, biedt namelijk voor ieder verlichtingsvraagstuk een oplossing. Zowel thuis als op kantoor en in de publieke ruimte doet Artemide het geweldig. En dat wordt met de Artemide IN-El serie maar weer bewezen.

Stijlvolle creaties van modeontwerper Issey Miyake

De lampen van Artemide IN-El serie zijn ontworpen door Issey Miyake. Deze Japanse modeontwerper studeerde af in grafisch ontwerpen aan de Tama Art University in Tokio, waarna hij onder andere voor het modehuis Givency aan de slag is gegaan. Je kunt inmiddels niet meer om de bekende Japanse ontwerper heen in de wereld van de mode, maar door Artemide werd deze ontwerper ook bekend in de designwereld. En dat komt dus met name door het ontwerpen van de Artemide IN-El serie. Miyake deed dit niet alleen, maar werkte hiervoor samen met een technisch ingenieur en een stofingenieur. De samenwerking van creativiteit en technisch inzicht resulteerde in een serie vol prachtige lampen.

De Artemide IN-El serie: een prachtig samenspel

De lampen van de Artemide IN-El serie worden stuk voor stuk gemaakt uit één stuk gerecycled stof. Hoe gaaf is dat? In de stof wordt een frame geplaatst die de vorm van de lamp bepaalt. De lampen van de Artemide IN-El serie worden in platte staat geleverd waarna deze uitgevouwen kunnen worden tot de uiteindelijke vorm die de stof aanneemt. Door de vormen, die gebaseerd zijn op zowel 2D als 3D inzichten, worden schaduw en licht op harmonieuze wijze met elke afgewisseld. Zet bijvoorbeeld de Minomushi Terra vloerlamp LED aan en je kunt een bijzonder schouwspel van licht en schaduw verwachten. Of wat dacht je van de Mendori tafellamp LED? Deze hoekige creatie zal de show stelen in je interieur.

Artemide IN-El bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide IN-El lampen. Dat betekent dat wij elke Artemide IN-El lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van de Artemide IN-El serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Artemide IN-El collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.